Primarul Cătălin Cherecheș : precizări despre dezastrul de la Casa de cultură  din Baia Mare. Balurile Bobocilor  se vor desfășura gratuit la teatru!

Primarul Cătălin Cherecheș aduce câteva precizări despre dezastrul de la Casa de cultură și demersurile pe care le face cu privire la această clădire, finanțările pe care le oferă liceelor pentru organizarea Balurilor Bobocilor și decizia de a oferi gratuit sala de la teatru pentru organizarea lor în condiții optime.

Cătălin Cherecheș : “În primul rând, mă bucur că după mulți ani de luptă a mea și a colegilor mei din primărie cu cei care, în mod ilegal se erijează în proprietari, respectiv administratori ai Casei de Cultură, s-au sesizat și vin și ei în sprijinul nostru ca și vocea opiniei publice. Este revoltător ceea ce se întâmplă acolo pentru că aceste entități, societăți comerciale respectiv organizații sindicale, au furat Casa de Cultură de la băimăreni. Acest obiectiv s-a construit din banii cetățenilor, acum mulți ani, în perioada comunistă. Noi am intentat trei procese, din care două sunt pe rol, iar unul este suspendat. Unul dintre cele care sunt pe rol a fost și câștigat într-o primă instanță. Mai mult decât atât, am văzut că lichidatori, firme de insolvență cu foarte multă influență politică și de altă natură, inclusiv în mass-media, încearcă să pună mâna pe această casă de cultură ducându-i pe cei care administrază ilegal într-o zonă a insolvenței astfel încât să nu mai poată fi atacați de către autoritatea locală și să nu mai poată fi recuperată Casa de Cultură, să blocheze recuperarea.

Al doilea subiect este cel al balurilor, unde noi dăm în fiecare an, cu foarte multă plăcere pentru a-i susține pe acei tineri, anumite sume de bani. Nu ca să funcționeze cu aceste baluri la Casa de Cultură, ci ca să își facă programul artistic, să își aducă sonorizare, trupe muzicale. De data aceasta, o să fac altceva. O să le punem la dispoziție în mod gratuit sala Teatrului, pe lângă sumele de bani pe care o să le dăm, undeva între 5.000 și 10.000 de lei în funcție de programul pe care îl are fiecare unitate de învățământ.

În altă ordine de idei, vreau să vă spun că noi am sesizat inclusiv ISU cu privire la modul în care funcționează Casa de cultură. Este vorba despre siguranța tuturor celor care merg în cele mai mizere condiții acolo. Din punctul meu de vedere, am crezut că e normal ca autoritatea locală să dea o autorizație de funcționare, așa cum o dăm inclusiv unui restaurant, unui bar. Mi s-a spus că nu intră sub incidența autorității locale și a reglementărilor pe care autoritatea locală, prin autorizația de funcționare le poate indica, respectiv verifica. Le-am spus celor de la ISU în mod oficial că vrem să verifice: au spus că nu intră sub incidența lor. Cred că suntem în Bangladesh, stat în stat, acești oameni au impresia că fac ce vor dacă s-au asociat cu niște băieți care au furat jumătate din județul Maramureș în ultimii 15 ani. Asta se poate doar dacă eu mă duc pe Horea 2.

Am anunțat unitățile de învățământ cu privire la sumele de bani pe care noi le vom oferi în mod direct pentru a se organiza, respectiv astăzi am transmis să ia legătura cu cei de la teatru și, în funcție de programul teatrului, să se programeze.

Problema nu sunt balurile. Problema e Casa de Cultură și jaful pe care vor să îl exercite încă o dată, pentru a nu știu câta oară, unii de la o firmă de insolvență, niște șmecheri care au impresia că băimărenii sunt niște proști. Sunt niște hoți, am mai spus-o și când am vorbit despre Tricomar.”

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*