Primarul orașului Baia Sprie, Alin Bîrda a salvat viața și locuința lui Naszodi Alexandru , fost campion european din localitate. Curajul primarului a salvat o viață!foto

Primarul orașului Baia Sprie, Alin Bîrda a salvat viața și locuința lui Naszodi Alexandru , fost campion european din localitate. Curajul primarului a salvat o viață!foto

Pompierii maramureşeni au fost solicitaţi să intervină în Baia Sprie pe strada Dragoș Vodă, unde o casă a luat foc. Din informaţiile primite, pompierii s-au deplasat la faţa locului după ce au fost chemaţi să intervină, prin apel la 112.

Primarul Alin Bîrda poate fi considerat un erou. Aflat la muncă, în Primărie, a văzut flăcări și fum la o locuință din vecinătate. Nu a stat pe gânduri și alături de Zugravu Gheorghe șeful biroului Situații de Urgență Primăria Baia Sprie,  au trecut la fapte. Au reușit să-l determine pe proprietar, o persoană vârstnică, să părăsească locuința, proprietarul se afla în stare de șoc .Primarul, stăpân pe situație a sunat la 112, fiind cel care a alertat și pompierii, astfel fostul campion Naszodi Alexandru a fost salvat la timp.

”Am mers la locația respectivă și am luat un  extinctor. Persoana era pe geam și fumul ieșea pe lângă el. Am văzut că e o persoană în vârsta.  Din discuții ne-am dat seama că era în stare de șoc. Am vrut inițial sa-l scoatem pe ferestră însă și-a  revenit și a reușit să se autoevacueze pe ușa de la intrarea în locuință. L-am întrebat dacă a sunat la 112 și ne-a spus ca el a încercat să-și sune soția. Eu am sunat la 112. Între timp au venit pompierii voluntari din localitatea noastră și au reușit să stingă incendiul cu extinctoarele. A venit si un echipaj de la ISU Maramures.” a menționat Alin Bîrda, primarul orașului Baia Sprie:

 

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*