”Primăvara de acasă” – primăvară cu premii literare la Vişeu de Sus           

În fiecare an, la Vișeu de Sus se organizează în luna mai Festivalul Naţional „Armonii de primăvară”. Chiar dacă evenimentele cu public au fost interzise în această perioadă, Centrul Cultural-Social a găsit modalitatea de a organiza și ediția de anul acesta, cea de-a a XLII-a. Evenimentul s-a desfășurat sub forma unui concurs de creație literară pentru elevi, cu tema ”Primăvara de acasă”. Lucrările au fost trimise în format electronic, au fost jurizate, iar premiile au fost trimise prin poștă.

Numărul foarte mare de lucrări primite pe adresa concursului a demonstrat că există elevi și cadre didactice ce se preocupă de această latură literar-artistică și în această perioadă de ”școală de acasă”, școală asistată de tehnică.

Premierea s-a desfășurat pe cicluri de învățământ : primar, gimnazial și liceal, fiecărei categorii fiindu-i alocate două secțiuni : poezie și proză scurtă (compunere). Președinte al juriului a fost scriitorul Gavril Ciuban, membru al Uniunii Scriitorilor din România.

Dată fiind repartiția pe secțiuni și cicluri școlare, mulți elevi au primit o confirmare a valorii scrierilor lor, obținând premii din partea juriului. Premianții sunt din Răucești – județul Neamț, Lunca Ilvei – județul Bistrița-Năsăud, Remetea Chioarului, Șișești, Poienile Izei, Săcel, Petrova, Vișeu de Jos, Moisei și Vișeu de Sus. Felicitări tuturor!

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*