Primele IMAGINI cu Emmanuel Macron în România. Președintele Franței, față în față cu Klaus Iohannis.FOTO

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a ajuns joi în România, fiind prima vizită din mandatul său şi a şasea a unui şef de stat francez după 1989. Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit Palatul Cotroceni pe omologul său francez, Emmanuel Macron, cu onoruri militare. Președintele Franței a salutat Garda de onoare în limba română.Cei doi şefi de stat vor avea convorbiri tete-a-tete şi oficiale, iar apoi vor susţine o conferinţă de presă comună.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, discuţiile se vor concentra pe dezvoltarea şi aprofundarea relaţiei bilaterale de parteneriat strategic, precum şi pe principalele subiecte aflate pe agenda europeană, internaţională şi de securitate.

Cei doi şefi de stat vor vizita şi Muzeul Naţional al Satului, iar la finalul zilei preşedintele Klaus Iohannis va oferi o recepţie în onoarea omologului său francez.

Vizita preşedintelui Franţei a fost convenită cu prilejul întrevederii avute cu Klaus Iohannis în marja reuniunii Consiliului European din 23 iunie.

Preşedintele Franţei se va întâlni şi cu premierul Mihai Tudose, la Vila Lac 1, în cadrul unui dejun de lucru conform stiripesurse.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*