Primul eșec în amicale pentru trupa lui Mutică, „roș-negrii” s-au călit în testele cu divizionarele terțe: Victoria Zăbrani – Unirea Sântana 1-2

Unirea Sântana s-a călit în amicalele cu Crișul, Cermei și Lipova și a învins-o pe Victoria Zăbrani chiar la ea acasă în meci amical. Trupa lui Radu George a avut 2-0 pe tabelă, dar Lazea a aprins puțin finalul cu un sfert de oră înainte de final.

Fără Vasilca, „fugit” puțin la munte, cu Mandache accidentat și Mitrea reținut la serviciu și în jocul de dimineață de pe „Josef Scheirich”, Mutică a fost nevoit din nou să improvizeze în fața unei echipe bune a Ligii a 4-a. Cu toate acestea, jocul a fost destul de spectaculos cu multe faze de poartă în care echipa din Sântana parcă a venit cu un plus la capitolul creație și faze periculoase pe poartă. La una din acestea s-a dat și penalty pentru oaspeți (28′), însă Vasii a ghicit colțul și a apărat șutul expediat de Berar. Același jucător nu avea să mai greșească în min. 38, când la o pătrundere centrală, flancat de Pașcu și Moisă, a expediat un șut puternic pe lângă Vasii, mingea oprindu-se în plasa porții goalkeeperului echipei gazdă!

Riposta Victoriei a fost destul de firavă, iar „uniriștii” și-au mărit avansul pe tabelă la 10 minute de la debutul reprizei secunde.  De această dată cel care a centrat a fost Berar, iar Savin a reluat puternic pe lângă Vasii. A fost momentul când Radu George a făcut schimbările în echipă, iar ostilitățile s-au echilibrat. Totuși, gazdele nu au avut ocazii importante, așa că a fost nevoie de execuția de fotbalist al lui Florin Lazea, care l-a bătut pe Mureșan cu un șut plasat din afara suprafeței de pedeapsă. Pe final, „capul” lui Poenaru purea aduce egalul, însă mingea a trecut milimetric pe lângă stâlpul din stânga porții goalkeeperului din Sântana. S-a terminat 1-2, dar Zăbraniul primește șansa revanșei peste trei săptămâni, în etapa cu numărul doi a Ligii a 4-a.

După prestațiile bune și rezultatele pe măsură cu Felnac și Șimand, Zăbraniul pierde în fața„roș-negrilor” lui Radu George. „Din nou am avut trei jucători lipsă, din păcate a trebuit din nou să improvizez și cu Morariu, care e de-al casei vorba aia. A trebuit să-l bag și pe el, apoi l-am pierdut și pe Zele, accidentat. Accidentările la Zele și la Mandache sunt cauzate, culmea, în același loc, de la coapsă sus. Cred că vin tot de la neantrenare. Una peste alta, mi-a fost greu să alcătuiesc o formulă fără a avea două-trei rezerve în plus pentru a împrospăta echipa. Joc cu aceiași jucători 90 de minute, este greu pe căldură cumulat cu accidentările survenite. Poate este bine că a venit acum această înfrângere după victoriile confortante cu Șimand și Felnac. Eu sper că până la debutul primei etape să reușim să avem și noi 16-17 jucători și mai departe vedem ce se întâmplă”, a spus la finalul întâlnirii Dorel Mutică, tehnicianul Zăbraniului.

Sântana a avut chiar mai multe absențe decât partenerul de întrecere de azi. „Noi venim după trei săptămâni de pregătire, avem 5-6 accidentați, dintre care Caba, Popa Claudiu, Ianc și Stanciu sunt titulari de bază. Bine, pentru mine nu contează rezultatul , contează jocul. Este important să învețe să joace, să învețe să se apere și atunci sper că ne vom atinge obiectivul, care este clasarea în play-off. Poate venim și după jocul pierdut în fața Lipovei cu 4-0 și atunci s-a văzut schimbarea într-un joc cu o echipă de nivelul nostru și poate a fost mai ușor. Marți ne-a fost greu cu Lipova pentru că ne-au cam întins. Noi facem trei antrenamente pe săptămână plus jocul”, afirmă Radu George, tehnicianul Unirii.

Formații:

Zăbrani: Vasii – Ștreango, Moisă, Pașcu, Topai – Apostol, Lazea, Hodan, Aslău – Zele, Poenaru. Au mai jucat: Morariu, Roland. Antrenor: Dorel Mutică

Sântana: Mureșan – Paven, Cernat, Peia, Savin – Bodea, Martin, Mark, Kozma – Berar, Olteanu. Au mai jucat: Popa, Micici, Bătrân, Gârna, Răzvanță. Antrenor: Radu George

Arbitru: Daniel Tal

0
0

Articolul Primul eșec în amicale pentru trupa lui Mutică, „roș-negrii” s-au călit în testele cu divizionarele terțe: Victoria Zăbrani – Unirea Sântana 1-2 apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*