Primul joc divizionar în Timișoara după 175 de zile, primul meci în Liga 2 pe ”Știința” din 2020, după aproape 9 luni: ASU Politehnica – CS Mioveni. Benga: ”Sper ca istoria să se repete în favoarea mea. Pe Știința avem reperele” Mera: ”Trebuie să câștigăm toate jocurile acasă, căci e doar un tur”

Din 7 decembrie 2019, când se consemna ASU Politehnica – CS Pandurii 1-0, terenul ”Știința” n-a mai găzduit o partidă oficială în Liga 2, ceea ce va fi în schimb valabil sâmbătă de la ora 11, la startul noului campionat al eșalonului secund, în care, între cele 6 meciuri la matineu ale rundei inaugurale, alb-violeții vor primi pe același gazon vizita lui CS Mioveni. Atunci, la intrarea în iarnă, s-a jucat în fața spectatorilor, mâine, la debutul în noua ediție, se va juca fără iubitorii fotbalului în jurul dreptunghiului verde, și asta pentru că așa vor unii, fără însă a fi luați deloc la întrebări și bani mărunți în sensul de a oferi dovezi și justificații argumentate pe baze științifico-medicale și din sfera cercetării în susținerea acestei aberante anomalii. Dar asta este o altă poveste și bine măcar că începe noua campanie a Ligii 2.   

Cu un prim meci în divizia secundă pe ”Știința” după 266 de zile, așadar după aproape 9 luni, cu mențiunea că ASU Politehnica urma să găzduiască pe ”Știința” pe 14 martie 2020 partida din etapa a 25-a a ediției trecute cu Turris-Oltul, întâlnire amânată la oprirea totală a returului. Și vă amintiți cum se spunea la vremea respectivă, că ar fi vorba doar despre o temporară întrerupere, până în 31 martie!? Era cât se poate de clar cu ceva timp înainte că meciul cu cei din Turnu Măgurele nu avea să mai aibă loc și era la fel de clar că sezonul 2019-2020 al Ligii 2 nu avea să se mai reia, aspecte subliniate pe-atunci în previziunile fără greș lansate de Sporttim. Și iată unde s-a ajuns… De la o întrerupere ”doar” până în 31 martie, la nefirești protocoale pentru reluarea cu mare întârziere a unui nou sezon periclitat, la măști despre care a început să se vorbească mult mai apoi, pe parcurs, și la alungarea spectatorilor din jurul stadioanelor. Pași calculați din aproape în aproape pe care puțini îi pot decoda dar care și spun totul în sensul evidentelor amintiri despre viitor.

Fotbalul totuși mai respiră, un prim meci acasă în Liga 2 pentru ASU Politehnica de la cel cu rapidiștii pe 1 martie 2020, 0-0 pe ”Dan Păltinișanu”, acum pe ”Știința” cu o altă trupă implicată și luna aceasta în play-off-ul locurilor 1-6 din Liga 2 pentru promovarea în Liga 1, CS Mioveni. Argeșeni care au pierdut acasă pe 2 august 1-2 cu Rapid, ratând promovarea directă în elită, după ce păreau cu sacii în căruță pe baza succesului la Turnu Măgurele din 28 iulie, acum o lună, 1-2 la AFC Turris-Oltul. Urma barajul în dublă manșă pentru intrarea în prima divizie, 2-0 pe 9 august la Târgoviște pentru Chindia, a 14-a și ultima la capătul play-out-ului scurtcircuitat din Liga 1, 1-1 în returul din 12 august din Argeș, așadar acum două săptămâni și ceva. Regățenii, cu meciuri oficiale în picioare în iulie și august, șapte în total, dintre care câte două câștigate respectiv remizate, și 3 pierdute, cu 6 goluri marcate și 9 încasate în această vară a plângerii.

A trecut în schimb ceva mai puțin timp de când Timișoara a găzduit un meci divizionar, 175 de zile, adică aproape oi jumătate de an de la Ripensia – Dunărea Călărași 1-1 pe ”Electrica” în Liga 2, la nici 24 de ore după ce același teren găzduia și o partidă din Liga 3, ACS Poli – Fortuna 2-1.

Ce va fi sâmbătă cu CS Mioveni? Care, bunăoară, n-a pierdut în rest în deplasările oficiale din 2020, în martie 1-1 la Pitești, la reluarea returului în campionatul trecut, luna trecută victorie cu 2-3 tot la FC Argeș, în play-off-ul locurilor 1-6.

În prefațarea duelului bănățeano-regățean, astăzi de la ora 10, lângă sala de conferinţe din Căminul 1MV, unde se află şi magazinul alb-violeților de la teren „Ştiinţa”, ASU Politehnica Timișoara a găzduit o conferinţă de presă la care au participat antrenorul principal Octavian Benga și căpitanul echipei, Ioan Mera.

Octavian Benga: ”Ne bucurăm că în sfârşit începem să jucăm meciuri oficiale, pot spune cu un ochi râdem cu altul plângem; râdem sau ne bucurăm pentru că ne pregătim pentru a juca meciuri oficiale, plângem pentru că că nu îi avem pe suporteri lângă noi. Trebuie să recunoaştem că ei sunt inima echipei, toate satisfacţiile şi reuşitele, emulaţia care este creată este în primul rând pentru ei. Sperăm ca timpul să rezolve această pandemie şi să îi avem cât mai repede alături de noi, fizic! Legat de meciul de mâine, întâlnim o echipă, CS Mioveni, care pot spune că e cea mai bună din serie dacă ne luăm după ultimul clasament, pentru că pe lângă cele două promovate a jucat barajul pentru liga întâi. O echipă valoroasă, o echipă experimentată, care are ca obiectiv promovarea. Va fi un meci dificil pentru noi dar ca întotdeauna, nu o să găsim scuze; eu ştiu că am suferit în ultima perioadă datorită numărului de antrenamente, sau pauzele de antrenamente datorită pandemiei şi izolării lotului. Chiar dacă unii au stat 14, 17, 21 de zile, nu căutăm scuze, prin mijloacele noastre vom găsi soluţii să câştigăm meciul de mâine şi vom da totul pe teren ca să ieşim învingători.”

– În campionatul trecut aţi învins la Mioveni…

”Nu pot spune că un meci seamănă cu celălalt. Eu când am venit la echipă, am avut o deplasare la  Mioveni şi am câştigat 1-0; îmi doresc mâine istoria să se repete. Într-adevăr, Mioveni a pierdut 3-4 titulari dar în locul lor au venit jucători foarte buni: Iancu de la Rapid, Marinescu de la Petrolul, Popescu – portarul de la Chindia… Plus alţii foarte buni, şi-au completat bine lotul. Sper ca istoria să se repete cel puţin în favoarea mea! Chiar dacă am învins campionatul trecut la Mioveni, repet, este o echipă bună şi cu siguranţă va fi un meci foarte disputat”.

A mai venit un jucător…

Da, a sosit un atacant croat de la Hermmanstadt, împrumutat, aţi aflat şi dumneavoastră că am reziliat contractul cu Pop, și era normal să dublăm poziţia pentru că îl aveam doar pe Axente ca şi atacant. În funcţie de cerinţele jocului, ne vom hotărî azi în privinţa primului 11 sau în timpul meciului vom vedea dacă va evolua; el este apt de joc, bine pregătit şi se află în cadrul lotului”. Și anume este vorba despre Stjepan Plazonja, pe un an de zile noul jucător al lui ASU Politehnica. Stjepan Plazonja s-a născut pe 2 ianuarie 1998 la Đakovo, în Croaţia. În perioada junioratului a fost jucătorul celor de la Cibalia, NK Osijek şi Dinamo Zagreb. La nivel de seniori a jucat în ţara natală, în eşalonul secund, pentru Dinamo Zagreb II şi Kustosija Zagreb. A mai fost jucătorul prim-divizionarei slovene FC Koper iar din toamna lui 2019 s-a transferat la FC Hermannstadt, grupare pentru care a debutat în Liga I. În prima parte a anului, atacantul care măsoară 1,92 metri a fost împrumutat la Viitorul Şelimbăr (Liga 3). Iar tot conform site-ului oficial al divizionarei secunde, sspolitehnica, Plazonja a remarcat că “e o mutare bună pentru mine, îmi doresc să joc cât mai mult. Am găsit o atmosferă plăcută şi sunt pregătit pentru noul sezon. Băieţii m-au primit foarte bine, mă ajută mult, la fel ca şi antrenorul. Avem o echipă foarte bună şi tragem tare la antrenamente. Nivelul Ligii 2 din România e foarte bun pentru jucătorii tineri. Ştiu că Politehnica are planuri mari în acest sezon şi vreau să ajut echipa să-şi îndeplinească obiectivele!”

– Până la urmă s-a reuşit să se organizeze acest meci pe Ştiinţa…

”Este o bucurie pentru noi, căci aici ne-am pregătit, echipa aici nu a fost înfrântă, și este destul de dificil să joci pe Dan Păltinişanu fără spectatori; era un avantaj sau nu ne cream un avantaj că jucam pe Dan Păltinişanu. Cred că avem un plus, chiar dacă este mic, căci avem reperele de pe Ştiinţa. E îmbucurător că cei din conducere au reuşit să organizeze acest meci pe Ştiinţa. S-au găsit soluţii şi variante ca să ne încadrăm în cerinţele date de federaţie şi de cei care organizează meciul. Sunt convins că toate cerinţele vor fi respectate, ca jocul să se desfăşoare pe Ştiinţa în cele mai bune condiţii”.

Ioan Mera a fost întrebat mai întâi cum vede meciul de mâine cu CS Mioveni…

Mera: ”Ne aşteaptă un meci greu, cum a spus şi antrenorul; noi trebuie să facem tot posibilul să câştigăm, pentru că se joacă doar un meci, nu şi returul. Noi trebuie să câştigăm toate meciurile pe care le avem acasă, pentru că aşa e normal, noi suntem Poli Timişoara! Să știţi că într-adevăr suporterii noştrii ne vor lipsi, ei ne ajutau foarte mult, dar sper să nu se simtă lipsa lor, să facem un meci bun şi să câştigăm cele trei puncte puse în joc”.

– Aţi fost învinşi data trecută acasă de Mioveni…

Da, s-a jucat pe Dan Păltinişanu, noi jucăm acum pe Ştiinţa, noi aici ne antrenăm, și sper să nu fie ca şi sezonul trecut. Suntem o echipă omogenă, suntem un grup unit și eu cred că avem capacitatea de a câştiga acest meci”.

The post Primul joc divizionar în Timișoara după 175 de zile, primul meci în Liga 2 pe ”Știința” din 2020, după aproape 9 luni: ASU Politehnica – CS Mioveni. Benga: ”Sper ca istoria să se repete în favoarea mea. Pe Știința avem reperele” Mera: ”Trebuie să câștigăm toate jocurile acasă, căci e doar un tur” appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*