Primul protest de la Paralimpice – a refuzat să pozeze cu rivalii!

Este vorba de ucraineanul Igor Tvetov, câștigător al medaliei de argint, în proba de 100 de metri, și care n-a vrut să se alăture grupului celorlați atleți care au completat podiumul, rușii Dimitrij Safronov, medalia de aur cu record mondial, și Artemij Kalashian, medalia de bronz, pentru o fotografie de grup. Safronov și-a îmbrățișat conaționalul, pe Kalashian, după care l-a invitat și pe Tvetov alături, pentru o fotografie – dar ucraineanul a refuzat.

Imaginile au devenit un punct major de discuție, în mass-media ucraineană și rusă, fiind interpretate, de majoritatea, ca un protest politic. Dar vicepreședintele Comitetului Paralimpic rus, Pavel Rozhkov, a dat o altă conotație posibilă a gestului lui Țvetov: ”Există restricții stricte de coronavirus, la aceste Jocuri. Poate de aceea Țvetov a refuzat să ia parte la fotografia tradițională”, a declarat Rozhkov pentru presa din Rusia.

Nu același lucru s-a întâmplat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, când săritoarea în înălțime Yaroslava Mahuchikh, din Ucraina, n-a avut nicio reținere să se alăture rivalei sale din Rusia, Marija Lasitskene, pentru o fotografie de grup. Revenind la gestul ucraineanului de la Paralimpice, să spunem că autorul refuzului , Igor Țvetov, nu a făcut nicio declarație până acum. Reamintim că între Ucraina și Rusia a intervenit un conflict politic încă din 2014, când Rusia a anexat Crimeea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*