Prioritare! Drumuri, rețele de canalizare, gaz și unități de învățământ nou construite, la Găvojdia

Administrația locală din comuna învecinată Lugojului, continuă investițiile și în acest an, în ciuda condițiilor grele create de pandemie.
Primarul Dănuț Toma Stoica spune că multe dintre proiecte au fost finalizate recent, unele se află în lucru, iar la altele se lucrează la documentațiile necesare, pentru ca ele să devină eligibile și să intre în finanțare.

”Avem nume­roase proiecte finalizate și în curs de implementare pe raza comunei Găvojdia. La Lugojel, am modernizat și dotat cu tot ce e necesar grădinița. Proiectul este finalizat. Am asfaltat și strada secundară din satul Sălbăgel.. Acum, suntem în curs de achiziție a lucrărilor, pentru un pod, tot pe pârâul Spaia, care să asigure circulația utilajelor agricole. Se lucrează la proiectul tehnic. Apoi, este în lucru modernizarea Planului Urbanistic Zonal în zona rezi­den­țială și pentru industrie și servicii la Lugojel. Se lucrează la lotizarea pășunilor li­bere, pentru închiriere la crescătorii de animale din comună. Am extins rețeaua elec­trică aferentă PUZ-ului, pentru 52 de case în localitatea Găvojdia. Lucrarea este finalizată. Și strategia de dezvoltare a comu­nei Găvojdia este în curs de finalizare, dar și modernizarea drumurilor și străzilor din Găvojdia, Jena și Lugojel. Sunt în faza de recepție, proiectul fiind pe fonduri europene. Reabilitarea, moderni­zarea, dotarea și extinderea că­mi­nului cultural din satul Sălbăgel este în curs de avizare la Agenţia pentru Finan­ţarea Investiţiilor Rurale, apoi proiectul de reabilitare a căminului cultural din Găvojdia este în curs de execuție. Am a­chi­zi­ționat și un buldoexcavator, pentru a sprijini Serviciul voluntar pentru situații de urgență din Gă­vojdia. Am reabilitat și dotat cu tot necesarul grădinița din Gă­voj­dia, cu fonduri guvernamentale prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Am finalizat și proiectul de reabilitare a grădiniței din Jena, tot pe PNDL. Extindem, tot prin PNDL, rețelele de apă și canalizare în Găvojdia și Lugojel. Se lucrează și la vară investiția va fi finalizată. Am modernizat și o stradă laterală în Jena, însă suntem în curs de finalizare și a extinderii de rețea electrică, pentru 42 de case în PUZ-ul din Lugojel. Avem în lucru, pentru 5.430 de hectare de teren, și planul de cadastrare al comunei”, ne-a declarat primarul Dănuț Stoica.

Proiecte noi

Toate aceste proiecte vor fi urmate de altele, care urmează să fie implementate în viitorul apropiat.

”Avem propuse mai multe proiecte, cum ar fi introducerea rețelei de canalizare la Jena și construirea stației de epurare și reabilitarea rețelei de apă. Cererile de finanțare sunt depuse atât la CNI, cât și la Ministerul Dezvoltării. Dacă apare și pe AFIR depunem și-acolo, pentru că vrem neapărat să terminăm aceste lucrări. Suntem în curs de finalizare a studiului de fezabilitate, pentru asfaltarea străzilor din PUZ-urile de la Lugojel și Găvojdia. Vrem să modernizăm drumurile agricole cu probleme, în fiecare localitate din comună. Vom realiza trotuare cu rigole de acces în locuințe în localitatea Găvojdia. Pregătim studiul de fezabilitate, pentru modernizarea iluminatului public și vrem să construim capela la Găvojdia. Proiectul este finalizat și încercăm să obținem fonduri pentru ridicarea ei. Vom continua să extindem rețeaua de energie electrică în PUZ-urile de locuințe și industriale de la Găvojdia și Lugojel. Amenajăm cursurile de apă pe pârâurile Spaia, la Găvojdia, Sălbăgel și Vâna Mare de la Jena. Avem un protocol de colaborare cu Apele Române și o parte din cursuri le-am decolmatat în zona casei de copii de la Găvojdia, dar continuăm până la vărsarea lor în Timiș. Vom înainta și către Săl­bă­gel. Se va reabilita și moderniza o clădire administrativă din G­ă­voj­dia, o clădire istorică, care a aparținut lui Max Ausnit și care a intrat în posesia administrației locale. Încercăm să găsim surse de finanțare pe fonduri europene și să-i dăm o destinație utilă. Mai avem de amenajat parcuri recreative și locuri de joacă pentru copii în toate localitățile, să reabilităm drumurile comunale și restul străzilor în toată comuna, ori pe un proiect european, ori pe PNDL 3, care am înțeles că va fi lansat în viitorul apropiat. Mai avem un proiect de reabilitare, modernizare, dotare și extindere a Școlii cu clasele I-IV din Sălbăgel și construirea unei grădinițe cu program normal tot acolo. Este finalizat studiul de fezabilitate, iar cererea de finanțare este depusă la Compania Națională de In­ves­tiții”, a mai spus edilul șef.

Pe lângă toate acestea, în prezent se lucrează și la proiectul de introdu­cere a rețelelor de gaz în comună.

Articolul Prioritare! Drumuri, rețele de canalizare, gaz și unități de învățământ nou construite, la Găvojdia apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*