Proces de votare fără incidente în primele ore, în Prahova

Violeta Stoica

Procesul de votare a început fără probleme în județul Prahova, la nivelul celor 624 de secții de votare organizate în localitățile județului, transmit reprezentanții IPJ Prahova.

Astăzi, 1.200 de polițiști, alături de peste 550 de jandarmi, 310 pompieri și 140 alte efective din cadrul altor structuri M.A.I. vor asigura măsurile de ordine și liniște publică, pentru prevenirea oricăror fapte antisociale în zona secțiilor de votare, având în vedere buna derulare a procesului electoral.

Conform legii, preşedintele biroului electoral al secţiei de votare are obligația să ia toate măsurile pentru a sigura corectitudinea operaţiunilor de votare și pentru ca alegerile să decurgă în bune condiţii.

În ceea ce privește menținerea ordinii, atribuțiile președintelui secției de vot se întind și în afara localului de vot, precum şi pe străzi şi în piețe publice, până la o distanță de 50 m.

În afară de membrii biroului electoral al secţiei de votare, de candidaţi, și de celelalte persoane prevăzute de reglementările legale, nicio altă persoană nu poate staţiona în locurile publice din zona de votare sau în localul de vot mai mult decât timpul necesar pentru votare. Persoanele care refuză să se conformeze dispoziţiilor preşedintelui biroului electoral al secţiei de votare cu privire la asigurarea ordinii în localul de vot şi în împrejurimi poate primi o amendă cuprinsă între 1.500 și 4.500 de lei.

Sfătuirea alegătorilor la sediul secțiilor de votare să voteze sau să nu voteze un anumit competitor electoral se sancționează cu amendă cuprinsă între 4.500 și 10.000 de lei. Cu aceeași amendă se sancționează continuarea propagandei electorale.

Biroul Electoral Central a emis o Decizie prin care a interzis comercializarea și consumul de băuturi alcoolice în zona de protecție a secției de votare, respectiv în limita a 50 de metri.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*