Producătorii se mută pe internet! S-a deschis prima piață agroalimentară online cu livrare la domiciliu, în județul Timiș

Cu scopul de a limita răspândirea coronavirusului prin livrarea alimentelor la domiciliul clienților, Grupul de Acțiune Locală Timișul de Centru a înființat prima piață online din județ.

Platforma a fost deschisă vineri, 27 martie, și poate fi accesată la adresa https://timisuldecentru.ro/piata-online.
Prin această inițiativă GAL Timișul de Centru își propune să pună în legătură comunitatea cu producătorii locali de legume, fructe, mezeluri, brânzeturi, lactate, miere etc.; creșterea numărului produselor alimentare disponibile în posibilele zone afectate din județul Timiș; creșterea implicării comunității din județului Timiș în a susține economia locală, prin achiziționarea de produse alimentare direct de la micii producătorilor locali; dezvoltarea rețelei de actori ai lanțului valoric alimentar și intensificarea cooperării dintre aceștia în următoarea perioadă.

Producătorii locali care doresc să se alăture inițiativei trebuie să trimită pe adresa de e-mail contact@timisuldecentru.ro numele și prenumele, localitatea, produsele comercializate, prețul acestora; condițiile de livrare (comanda minimă, locațiile de unde se ridică produsele, dacă se oferă transport la domiciliul clienților și în ce condiții), modalitatea de plată acceptată, date de contact și două poze cu produsele comercializate.

De la lansare și până în prezent, și-au rezervat standuri în piața online doar 14 producători de miere, carne și preparate din carne, legume, flori, pește, produse de panificație și produse lactate din localitățile Recaș, Săcălaz, Luncanii de Jos (Tomești), Giarmata Vii, Uliuc, Chevereșu Mare, Dudeștii Noi, Giroc, Beregsău Mic, Utvin și Buziaș.

Articolul Producătorii se mută pe internet! S-a deschis prima piață agroalimentară online cu livrare la domiciliu, în județul Timiș apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*