PROGNOZA METEO de weekend: Unde va ninge abundent

VREMEA ÎN WEEKEND

Sâmbătă – ÎN ŢARĂ

Vremea se va răci în vest şi nord, dar se va menţine deosebit de caldă în restul ţării. Ziua cerul va fi variabil, cu înnorări şi ploi în jumătatea vestică a teritoriului. Seara şi noaptea aria nebulozităţii se va extinde şi va ploua moderat cantitativ în sud şi est, local în centru şi doar izolat în rest. La munte vor fi precipitaţii mixte, iar în partea a doua a intervalului vor predomina ninsorile. Tot în acest interval, lapoviţe şi ninsori se vor semnala şi în Transilvania şi Moldova, precum şi în zona deluroasă a Olteniei şi Munteniei. Vântul va avea intensificări la munte, îndeosebi pe creste şi doar temporar şi pe spaţii restrânse în celelalte regiuni. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 6 şi 16 grade, iar cele minime între -2 şi 6 grade, uşor mai ridicate pe litoral.

LA MUNTE

Valorile termice diurne vor marca o scădere faţă de ziua precedentă în masivele vestice şi nord-vestice, iar în rest, se vor menţine mult mai ridicate decât cele climatologic specifice perioadei. Cerul va avea înnorări şi se vor semnala precipitaţii, în prima parte a intervalului în masivele vestice şi nord-vestice apoi şi în restul zonei montane. Acestea vor fi mixte ziua, în timp ce noaptea vor predomina ninsorile. Vântul va avea intensificări, viteze mai mari urmând a se înregistra pe creste.

Duminică – LA MUNTE

Vremea se va răci, semnificativ chiar în masivele sudice şi estice. Cerul va fi mai mult noros şi mai ales în prima parte a intervalului va ninge în Carpaţii Meridionali şi Orientali şi doar izolat în restul zonei montane.Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificări temporare ziua.

Sursa: rtv.net

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*