PROGNOZA METEO. Vremea va fi rece pentru aceasta dată, vezi când se întoarce primăvara

Meteorologii anunţă că vremea se va ameliora în privința ninsorilor și rafalelor de vânt. În weekend, vremea se va menține mult mai rece decât ar fi normal. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 și 11 grade. De miercuri pana vineri procesul de încălzire a vremii va continua. Temporar se vor semnala precipitații, predominant ploi, pe arii mai extinse în primele două zile.

DUMINICA Vremea se va menține rece în cea mai mare parte a țării, iar în jumătatea de sud-est va fi chiar deosebit de rece pentru această dată; temperaturile maxime se vor încadra între 1 grad in Oltenia si 10 grade in nordul Crisanei si in Maramures. Minimele termice, mai ridicate decât în nopțile precedente în majoritatea zonelor, vor fi cuprinse în general între -8 și 2 grade. Cerul va avea înnorări în regiunile sudice, mai persistente în cursul nopții când se vor semnala local precipitații mixte, favorizând producerea poleiului. Vântul va sufla moderat, cu intensificări în sudul Banatului și la munte. Vor fi condiții de ceață.

LUNI Valorile termice vor rămâne sub mediile climatologice, deși vremea se va încălzi ușor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3…4 grade în Oltenia și in Moldova și 12 grade în Crișana și Transilvania, iar cele minime se vor încadra între -3 și 6 grade. Cerul va fi mai mult noros și mai ales peste zi , va ploua pe arii mai extinse în sudul și în estul țării, local în centru și izolat în rest, iar la munte se vor semnala precipitații mixte. Vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în Dobrogea, la munte și pe spații mici în restul teritoriului. Izolat, dimineața și noaptea, va fi ceață.

MARTI Deși vor continua să crească, valorile termice se vor menține sub cele normale pentru sfârșitul lunii martie. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 și 11 grade, iar cele minime între -4 și 4 grade. Înnorările vor fi temporare și îndeosebi ziua va ploua local în vestul, centrul și nordul țării și pe arii restrânse în rest. În zona montană vor fi precipitații mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare. Se mențin condițiile de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte și izolat în restul teritoriului.

De miercuri pana vineri procesul de încălzire a vremii va continua. Temporar se vor semnala precipitații, predominant ploi, pe arii mai extinse în primele două zile.

Sursa: rtv.net

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*