Programa de liceu se schimbă în acest an. Vezi ce materii noi ar putea avea elevii

Programa de liceu se schimbă în acest an, iar elevii ar putea avea pe lista de opţionale Astronomia, Inventica sau Teatrul.

>Ministerul Educaţiei vrea să dea mai multă greutate materiilor la alegere şi a propus trei variante de programă. Acum e rândul profesorilor şi elevilor să îşi spună părerea.

Cele trei variante propuse pentru programa liceelor teoretice nu schimbă nimic la materiile-cheie. Ministerul Educaţiei pune însă mai mult accent pe disciplinele opţionale impuse de şcoală. Specialiştii în educaţie spun că cine a gândit modificările nu s-a gândit la binele elevilor.

Daniela Vişoianu – preşedintele Coaliţiei pentru Educaţie: „E o propunere de plan-cadru orientată către catedrele profesorilor”.

Comisia de profesori care vrea schimbarea programei propuneri şi materii opţionale noi: Inventică, Fotografie digitală sau arheologie. Discipline lăsate la alegerea directorilor de şcoli. Se pune însă problema cine o să predea aşa ceva. Părinţii se tem că elevilor li se vor servi lecţii doar ca să asigure un post amicilor profesorilor, scrie digi24.ro.

Iulian Cristache, preşedintele Federaţiei Părinţilor: „Nu sunt sigur că vom avea o transparenţă la nivel de curriculum la decizia şcolii.”

Părinţii se simt debusolaţi de atâtea schimbări şi nici nu vor să se gândească ce mai înţeleg copiii.

Schimbările propuse vor intra în vigoare peste trei ani. Până atunci, elevii care termină şcoala se gândesc cu nostalgie la ce le-ar fi plăcut să înveţe. Doar că nu i-a întrebat nimeni şi pe ei.

Elevii, părinţii şi profesorii îşi pot spune părerea despre propunerile de schimbare a programei şcolare până pe 26 ianuarie pe site-ul Institutului de Ştiinţe ale Educaţiei.

Citeste mai mult pe romaniatv.net

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*