Proiect de peste un milion de euro, pentru introducerea rețelelor de apă în Tomești Sat

Administrația locală din comuna Tomești are în fază de licitație un nou proiect care vizează extinderea re­țe­lelor de apă în Tomești Sat.
Investiția se ridică la valoarea de 1,2 milioane de euro și va fi demarată până la sfârșitul acestui an, după ce se va realiza achiziția publică și se va trece de perioada de contestații, prevă­zu­tă conform legilor în vigoare.

”Pentru alimentarea cu apă suntem prinși, îm­preu­nă cu Aquatim-ul, într-un proiect amplu, aflat în faza de licitație, în valoare de 1,2 milioane de euro, care vizează introducerea re­țe­lelor în Tomești Sat. Este o investiție prioritară, la fel cum sunt și cele de introducere a noilor rețele de apă în Luncanii de Jos, Românești și Baloșești și a celor de canalizare în Ro­mâ­nești, Baloșești, Luncanii de Jos și Tomești Sat, pentru care avem proiecte depuse”, ne-a declarat Costel Medelean, primarul comunei To­mești.

Tot pe partea de in­fra­structură, după ce se fi­na­lizează lucrările de moder­nizare a drumului dintre Lun­canii de Jos – Luncanii de Sus – Zolt, edilii locali intenționează să amenajeze mai multe zone de agrement pentru practicarea turismului de week-end. Una dintre ele va fi pe Valea Fărșeștiu­lui, în apropiere de Peștera Românești, iar cealaltă pe ma­lul râului Bega, în apro­pie­re de Luncanii de Jos.

Până în prezent, în ultimii ani, în comuna Tomești au fost atrase fonduri de aproa­pe 10 milioane de euro prin proiecte cu finanțare eu­ro­pea­nă.

Majoritatea banilor au fost investiți în moderni­zarea de drumuri și străzi, reabilitări de cămine culturale și unități de învăță­mânt, achiziționarea de utilaje pentru efectuarea mai multor lucrări în regie proprie, dar și pentru refacerea noului sediu administrativ

Articolul Proiect de peste un milion de euro, pentru introducerea rețelelor de apă în Tomești Sat apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*