Promite! Yvonne Moș, un talent artistic în plină ascensiune

Lugojeanca Yvonne Moș este un talent artistic în plină ascensiune. Recent, ea a făcut o excelentă impre­sie în finala concursului național Bega Music Festival din Timișoara (1-2 august 2020), unde a participat la o categorie aparte, cea de com­po­ziție, cu piesa creație proprie, ”Feel like texting you, I miss you”.
Yvonne Moș are 19 ani și este din Lugoj.

De trei ani, se pregătește cu profesoara Eliana Zah, la Asociația “FOA – Fusion of Arts”.
Performanța muzicală de la Timișoara se adaugă la premiile deja obținute la festivaluri muzicale regionale sau naționale.

Iată câteva repere: Premiul de Excelență ”Music for Your Soul” – FOA Lugoj, 2020, prima ediție on line; Trofeul pentru creație muzicală la concursul internațional ”The Sound of Music”, Oradea 2020; Premiul I secțiunea voce – instrument ”Fest Art” Timi­șoara 2019; Premiul I Live Muse Art Arad; Premiul I Melos Fest Lugoj 2019 etc.

”Piesa ei a fost mai delicată, mai de dor. Deși nu avea cum să câștige un concurs cu competitori profesio­niști, cu prezențe îndelungate pe sce­nele românești, Yvonne are me­ritul că s-a detașat cu o impresie ex­celentă. Faptul că o tânără cântă, dar își și compune singură piesele, este un lucru rar, chiar pe plan național. Apoi, doar trei concurente au cântat cu acompaniament propriu. Două s-au acompaniat la chitară, dar Yvonne s-a acompaniat la pian, la claviaturi, ceea ce este mult mai greu. Și aici s-a detașat. Evoluția a fost foarte bună, a cîntat cu suflet, a fost sinceră pe scenă, asta s-a simțit. S-a bucurat de atmosfera de la Timișoara, mai ales că a avut grupul ei de fani, inclusiv de la FOA, veniți de la Lugoj. Și da, a punctat și la capitolul notorietate, pentru că acolo, au fost, printre alții, reprezentanții Cat Music, de la Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor filiala Timiș, artiști de talia lui Ovidiu Lipan – Țăndărică, Ilie Stepan și alții”, ne-a declarat profesoara Eliana Zah, de la Aso­ciația Fusion of Arts, care o pre­gătește de trei ani pe Yvonne.

”În primăvara acestui an, am susținut primul meu concert online de concepție proprie, dacă pot spune așa, cu voce, acompaniament și două compoziții proprii, plus cover-uri. La capitolul compoziție, sunt încă la început, dar cred că e foarte impor­tant să îmi compun propriile piese. Asta aduce ceva nou și, în plus, e muzica mea, pe stilul meu, nu mă pliez după alții”, spune Yvonne.

Pentru ea, concursul național de creație de la Timișoara, unde au luat parte nume mari, precum Adrian Ordean, a fost ”o ieșire foarte importantă mai ales că m-au ales în finală, am concurat cu profesioniști, asta e o primă recunoaștere. Am fost singura din concurs care m-am acompaniat la claviaturi. Nu e ușor, trebuie multă concentrare, sincroni­zare și să faci în așa fel ca totul să pară ușor. În piesa mea, mi-am ima­gi­nat o fată care ar dori să readucă iubirea în viața ei, este mai mult un dor, dar la final își dă seama că e doar vis care nu se va împlini”.

Absolventă de clasa a XII-a, Yvonne Moș va continua studiile la limba germană în cadrul Universității Babeș Bolyai din Cluj. Nu a ales Conservatorul, dar muzica va fi mereu o parte importantă a vieții sale. Îi urăm mult succes!

Articolul Promite! Yvonne Moș, un talent artistic în plină ascensiune apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*