Promovatele în Liga Florilor și Liga Zimbrilor s-ar putea decide la Cheile Grădiștei, noul antrenor al Crișului a cerut întăriri înainte de baraj!

Recent, Potaissa Turda a organizat un turneu amical de handbal masculin în condiții de maximă siguranță într-o perioadă încă dificilă din punct de vedere medical. Inspirându-se de aici, conducerea Federației Române de Fotbal a întocmit un draft, denumit ”Turnee de promovare în Liga Națională” , cu care s-a prezentat la Ministerul Tineretului și Sportului. Răspunsul ministrului Ionuț Stroe și a celor din jurul său nu a venit încă, cu atât mai mult cu cât niciun turneu oficial indoor nu a fost aprobat de la izbucnirea pandemiei de coronavirus.

Prin acel draft, Federația a informat MTS-ul că dorește să organizeze cele două baraje de promovare în elită între 26 și 30 august în sala de sport din Cheile Grădiștei. Pentru patru locuri în Liga Florilor se vor bate 6 echipe: Crișul Chișineu Criș, CSM Galați, HCF Piatra Neamț, CSU Știința București, Dacia Mioveni și Activ Prahova Ploiești, iar pentru două poziții în Liga Zimbrilor doar patru formații: CSU Suceava, Magnum Botoșani, CSM Alexandria și Unirea Sânnicolau Mare.

Crișul crede cu adevărat în șansele sale de reușită și s-a repliat rapid după plecarea antrenorului Sebastian Tudor prin aducerea unui tehnician federal, în persoana lui Narcis Cîtu. Fostul pivot al naționalei și-a cunoscut noile eleve, printre care nu se mai găsesc portarul Amalia Corha și extrema Romina Petruse. Prima și-a cerut transferul la Oradea, acolo activează deja Tudor, iar Petruse a spus că, deocamdată, vrea să se concentreze pe studii. Cum și Nemoianu lipsește de la pregătire, Cîtu a cerut conducerii doi portari care să-i facă cocurență lui Năstasă, dar și una-două jucătoare de câmp, probabil o extremă și un inter. Între timp, la echipă a revenit Alexandra Haidu, care poate fi luată și ea în calcul pentru postul de extremă.

Așadar, handbalistele din Chișineu Criș continuă să viseze la un loc sub soarele Ligii Florilor, cu atât mai mult cu cât, din ce se aude, CSU Știința București și HCF Piatra Neamț nu se omorî cu firea la baraj, din moment ce nu pot asigura un buget corespunzător primului eșalon.

1
0

Articolul Promovatele în Liga Florilor și Liga Zimbrilor s-ar putea decide la Cheile Grădiștei, noul antrenor al Crișului a cerut întăriri înainte de baraj! apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*