Propunerea primarului Cătălin Cherecheș : cei mai harnici elevi din Baia Mare vor fi recompensați financiar cu sume cuprinse între 500 și 5000 lei.

Propunerea primarului Cătălin Cherecheș : cei mai harnici elevi din Baia Mare vor fi recompensați financiar cu sume cuprinse între 500 și 5000 lei.

Elevii care au obținut premii la olimpiadele naționale și internaționale au fost recompensați, în fiecare an, de către autoritățile locale și județene. Dar pe lângă olimpici mai există și acei elevi harnici care învață la toate disciplinele, elevi performanți care la finalul anului școlar sunt apreciați cu diplome ce ierarhizează performanța la nivel de clasă și unitate școlară .

Primarul Cătălin Cherecheș  a menționat faptul că dorește ca și acești elevi să fie apreciați , să fie recompensați pentru efortul pe care l-au făcut de-a lungul anului școlar:

“De fiecare dată s-a  premiat performanța de către Consiliul Local sau Consiliul Județean , premii substanțiale pentru performanțele obținute la  olimpiadele naționale sau internaționale.

Elevii trebuie să fie performanți la toate materiile, la toate științele pe care le aprofundează și observăm că elevi care obțin an de an premiul I, elevi care sunt șefi de promoție , sunt tratați ca fiind într-o zonă a banalității.

Nu este nimic banal să fii un elev normal , să înveți la toate materiile și să ai premiul I în fiecare an , să obții la bacalaureat o medie foarte bună sau să fii șef de promoție.

Cred cătrebuie să scoatem din acea zonă a banalității  acești oameni, acești tineri care chiar înțeleg ce este învățământul și rolul pe care îl au ei și datoria pe care o au , de a acumula știință . Nu înseamnă ca trebuie desconsiderați ceilalți care fac performanță , talentele trebuie încurajate, valorile și geniile trebuie încurajate .

Vom majora bugetul unităților din învățământ cu sume care să cuprindă premiile pentru astfel de elevi  și vom premia: elevii care au premiul I, elevii care sunt șefi de promoție și vom premia primii trei elevi din fiecare liceu , cu primele trei medii la bacalaureat.

Premiile vor fi următoarele :

  • clasa zero-clasa a IV-a ,premiile vor fi de 500 lei pentru fiecare elev
  • clasa V-clasa a VIII-a , premiile vor fi de 1000 lei
  • clasa IX-clasa a XII-a, premiile vor fi de 2000 lei
  • șeful de promoție, premiu de 5000 de lei
  • cei trei elevi care vor lua cele mai mari medii la bacalaureat vor obține fiecare o sumă de 5000 de lei.”

Propunerea aceasta va fi lansată și către Consiliile de Administrație ale școlilor cu mențiunea că valoarea premiilor nu se va diminua, eventual propunerile să fie pentru majorarea sumelor date ca premii, a mai menționat Cătălin Cherecheș.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*