Protest anti-mască în Ploieşti, în noaptea de duminică spre luni

Jandarmeria prahoveană verifica, ieri, „eventuale încălcări ale legislaţiei”

 

F. T.

În cursul nopţii de duminică spre luni (28/29 martie a.c.), în faţa Primăriei Ploieşti s-au strâns mai multe persoane care au protestat împotriva măsurilor impuse pentru răspândirea virusului Sars-Cov-2, printre care şi obligativitatea purtării măştii de protecţie. Potrivit unor surse, din faţa primăriei ploieştene, manifestanţii s-ar fi îndreptat spre Bulevard, scandând, printre altele, „Libertate!”.
În legătură cu acest eveniment, reprezentanţii jandarmeriei prahovene au emis următorul comunicat de presă: „Cu referire la manifestaţia publică din data de 29.03 a.c., desfăşurată între orele 02.00-04.00, în municipiul Ploiești, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Prahova face următoarele precizări: Jandarmii prahoveni au asigurat măsurile de ordine și siguranță publică, îndemnând în permanență să fie respectate prevederile legale în vigoare cu privire la desfășurarea acțiunilor de protest, respectiv cele legate de distanțarea fizică și portul măștii de protecție în contextul epidemiologic actual”.
Până în momentul întocmirii acestui comunicat (n.n. – ieri, în jurul orei 12,00.), nu au fost aplicate sancțiuni, dar suntem în curs de verificare și documentare a acțiunilor desfășurate, iar după stabilirea participației și a eventualelor încălcări ale legislației se vor dispune măsurile în consecință.
Cu privire la posibilele evenimente similare proiectate pentru perioada următoare, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Prahova va acționa pentru asigurarea măsurilor specifice de ordine publică, protecția participanților și a celorlalți cetățeni, insistând pe aspectele privind desfășurarea în mod pașnic,legal și cu respectarea măsurilor de protecție individuală”.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*