Protest palestinian, împotriva meciului FC Barcelona – FC Beitar!

Asociația Palestiniană de Fotbal (PFA) a emis luni o declarație legată de meciul amical pe care FC Barcelona îl va disputa pe 4 august, la Ierusalim (foto, un eveminent asemănător, derulat în 2013). În scrisoarea publică, preluată și de Mundo Deportivo, palestinienii se exprimă astfel:”Regretăm decizia FC Barcelona de a juca un meci amical împotriva echipei israeliene FC Beitar, în orașul ocupat Ierusalim, pe 4 august, și solicităm ca oficialii Barcelonei să-și reconsidere alegerea locului de desfășurare. PFA respectă dreptul oricărei echipe de a juca amicale cu orice club, dar subliniem că această întâlnire de la Ierusalim se dispută în partea ocupată a orașului amintit. În felul acesta, FC Barcelona ar încălca drepturile Asociației Palestiniene de Fotbal, deoarece Ierusalimul de Est nu se află sub jurisdicția Asociației Israeliene de Fotbal, la care este afiliată echipa FC Beitar.

Trebuie să mai spunem că FC Beitar este un club care nu a avut niciodată un musulman sau un arab în componență. Bosniacii și cecenii care au fost angajați la acest club au fost umiliți și insultați de fani, fiind nevoiți să plece. FC Beitar are un grup de fani, sub numele de FAMILIA, care călătorește cu echipa la toate meciurile sale și de care sunt legate diverse acte de vandalism, teroare și violențe împotriva palestinienilor. Cântecele de încurajare ale acestui grup include sloganuri rasiste, insulte religioase și apeluri de a arde satele arabe.

Asociația Palestiniană de Fotbal a primit sute de plângeri din partea cluburilor, cât și din partea fanilor, care contestă locul de disputare a meciului. Mai mult, cu toții au cerut ca PFA să transmită către spanioli că le este extrem de dificil să vadă cum un club de talia FC Barcelona promulgă eforturile de pace, jucând în Ierusalimul ocupat, într-un stadion construit pe un sat Palestinian, Al-Malha, demolat, a cărui întreagă populație a fost expulzată forțat și se află acum în tabere de refugiați. Pentru acești oameni, FC Barcelona nu poate juca pe mormintele strămoșilor lor”!, se arată în scrisoarea PFA, data spre publicare presei internaționale.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*