Protocolul de aderare a Macedoniei de Nord la NATO, ratificat de România

”Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru ratificarea Protocolului de aderare a Republicii Macedonia de Nord la Tratatul Atlanticului de Nord, semnat la Bruxelles, la 6 februarie 2019”, a anunţat ieri, Administraţia Prezidenţială, citată de Mediafax.
Senatul a adoptat miercuri, săptămâna trecută, cu unanimitate de voturi, proiectul de lege privind ratificarea Protocolului de aderare a Republicii Macedonia de Nord la Tratatul Atlanticului de Nord, semnat la Bruxelles la 6 februarie 2019.
„Ne aflăm astăzi într-un moment cu o semnificaţie specială pentru că iată cel de-al 30-lea membru al Alianţei confirmă vocaţia Euroatlantică a statelor din Balcanii de Vest. Decizia din 6 februarie de la Bruxelles este expresia interesului reciproc al statelor membre ale Alianţei şi Guvernului de la Skopje, de a deveni parteneri în promovarea şi apărarea valorilor euroatlantice comune şi în acelaşi timp rezultatul unui parcurs meritoriu al decidenţilor politici, al societăţii civile şi al forţelor armate macedonene în asumarea acestor valori”, a declarat preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*