Protopop nou și la Făget! Preotul Dorin Ioan Covaci îi succede preotului iconom stavrofor Bujor Păcurar, retras la pensie

Protopopiatul Ortodox Făget are, din data de 1 martie, un nou protopop, în persoana preotului Dorin Ioan Covaci, care-i succede preotului iconom stavrofor Bujor Păcurar, ieșit la pensie.
Dorin Ioan Covaci are vârsta de 44 ani, are domiciliul în Temerești, unde este și paroh de 18 ani.

A absolvit Liceul Teoretic ”Traian Vuia” din Făget, după care Facultatea de Teologie, la Timișoara. Are trei mastere, dintre care două în teologie. Este căsătorit și are o fetiță de 17 ani.

Reamintim că, tot din data de 1 martie, și la Lugoj este un nou protopop. Acesta se numește Ionuț Furdean și a preluat ștafeta de la preotul iconom stavrofor Ioan Cerbu, retras, de asemenea, la pensie.

Originar din Criciova, preotul Ionuț Furdean are vârsta de 36 de ani și a slujit o bună perioadă de timp la Jdioara, după care la Parohia ”Învierea Domnului”, de pe strada Caransebeșului.

A absolvit Seminarul teologic de la Caransebeș și apoi Facultatea de teologie din Timișoara.

Articolul Protopop nou și la Făget! Preotul Dorin Ioan Covaci îi succede preotului iconom stavrofor Bujor Păcurar, retras la pensie apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*