PSD a depus moţiunea de cenzură în Parlament

Ieri, parlamentarii PSD au depus o moţiune de cenzură împotriva Guvernului condus de Florin Cîţu, potrivit Agerpres. Moţiunea este intitulată „România eşuată. Recordul ‘fantastic’ al Guvernului Cîţu”, iar în textul acesteia social-democraţii susţin că guvernarea PNL-USR-UDMR „conduce economia României spre prăpastie cu o viteză uluitoare”.
„Am depus moţiunea de cenzură şi din start vreau să mulţumim partenerilor sociali, sindicatelor, IMM-urilor, patronatelor, care au contribuit cu propuneri la textul moţiunii şi pe care noi le-am acceptat şi le-am inclus în moţiune. Guvernul actual este un dezastru pentru români şi pentru firmele româneşti. PNRR este un dezastru. Au fost îngheţate pensiile, au fost îngheţate salariile, au fost îngheţate alocaţiile, iar pe partea cealaltă, în PNRR, vedem doar reforme catastrofale pentru România şi bani foarte mulţi pentru clientela lor politică”, a spus prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu la Palatul Parlamentului. El a adăugat că speră ca printre cei care votează moţiunea de cenzură să se găsească şi parlamentari ai actualei coaliţii guvernamentale. Grindeanu a precizat că faptul că parlamentarii PNL au decis deja să părăsească sala de plen în momentul votului la moţiunea de cenzură „denotă o teamă” a conducerii liberale, „o teamă inclusiv faţă de propriii parlamentari”.
„Eu aş face un apel la ei, să facă ceea ce e corect pentru România, şi anume să trimită în istorie acest premier extrem de arogant şi care poate să stea de acum încolo de veghe în lanul de lavandă, că tot am văzut că a ajuns cu vaccinarea în lanul de lavandă”, a afirmat acesta.
Senatul şi Camera Deputaţilor s-au reunit deja, tot ieri, pentru prezentarea moţiunii.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*