Pugiliștii lugojeni, în ring la Cupa României

Secția de box din cadrul Clubului Sportiv Municipal Lugoj va avea doi reprezentanți la Cupa României de seniori, competiție ce se va des­fă­șura în intervalul 16-21 martie.
Con­cursul, unul dintre cele mai impor­tante, la nivel național, va fi găzduit de municipiul Iași.

Întrecerea va re­uni și boxerii români care vor parti­ci­pa la turneul preolimpic ce ar trebui să se organizeze în Anglia, în mai.

“Vom face deplasarea în Moldova cu Denis Berciu (22 ani) și Zoltan Gruia (19 ani). Sportivii noștri vor boxa la categoriile 81, respectiv 63 kg. Se anunță un concurs foarte di­fi­cil pentru că vor fi prezenți mulți me­daliați și sportivii care sunt în cărți pentru calificarea la Olimpiadă. La categoria lui Berciu și-a anunțat pre­zența Andrei Arădoaie, boxer care este înscris pentru turneul preo­limpic de la Londra, ce contează pen­tru calificarea la Olimpiada de anul acesta, de la Tokyo. Pentru Gruia, care este în primul an la seniori, competiția aceasta reprezintă un examen important și e de urmărit comportamentul lui la acest nivel de vârstă”, a explicat Ște­fan Gomoescu, antrenorul secției de box a CSM Lugoj.

Cei doi boxeri care vor participa la Cupa României s-au remarcat în februarie la Cupa Prietenie, de la O­ra­dea, unde s-au impus fără probleme la categoriile 91 și 63 kg.

Ambii sportivi sunt multipli me­daliați la mai multe competiții na­ționale, la toate categoriile de vâr­stă la care au participat până acum.

Denis Berciu este unul dintre cei mai buni boxeri crescuți și formați la Lugoj, în ultimii remarcân­du-se ca un sportiv cu bune calități tehnice și echilibrat încă de la juniori.

Articolul Pugiliștii lugojeni, în ring la Cupa României apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*