Punctele din derby au rămas în Țara Sămădăilor! Anca: „Atitudine și determinare!” v.s. Todea: „Nu trebuia să avem o așa cădere după penalty-ul ratat”

Gloria Lunca Teuz Cermei a bătut-o în premieră pe Național Sebiș în campionatul Ligii a 3-a. Până astăzi, trupa de pe Crișul Alb bifase cinci succese în fața „sămădăilor”, dar roata s-a întors în ultimele șase minute a meciului. Matiș și Mager au fost oamenii de trei puncte ai gazdelor, Iuga, respectiv Szekely fiind cei care stabiliseră scorul pauzei.

„Roș-albii” se simt bine acasă și bifează al doilea succes cu trei goluri marcate, după cel cu Avrigul. Cu Sebișul, victoria e și mai importantă cu cât a fost un derby, iar absențele lui Sabău și Vezan l-au obligat pe Radu Anca să opteze pentru o formulă inedită de joc.  „Îi felicit pe băieți pentru atitudine și determinare. Au înțeles ce le-am spus înainte de meci, toată săptămâna am lucrat la un nou sistem de joc, cu trei fundași centrali și au reușit în mare parte să se obișnuiască cu el. Am mai și schimbat în timpul meciului, s-au descurcat bine. Am început chiar bine, cu ocazii și un gol marcat, apoi adversarii s-au dezmeticit și ne-au contrat. Am luat un gol din fază fixă, lucru pe care nu ni-l dorim și nu știu cum de a existat acea bâlbâială. Am trecut cu bine de momentul penalty-ului, ni s-a întâmplat și nouă să ratăm unul chiar etapa trecută, la Ghiroda. E bine că ne-am desprins pe final și am reușit prima victorie în campionat contra Sebișului, deși în Cupă i-am învins deja chiar în toamnă”, a spus antrenorul cermeianilor.

Pentru a treia oară în acest an calendaristic, Național Sebiș pierde toate punctele ca urmare a unor goluri încasate pe final. După Dumbrăvița și Galda s-a întâmplat și în compania vecinilor din Cermei. „A fost o partidă cu de toate și, din păcate pentru noi, episoadele decisive au fost în favoarea gazdelor.Au avut o posesie mai bună în debutul partidei, dar am echilibrat până la pauză și a fost 1-1. După ce am ieșit de la cabine, am jucat bine. La penalty am avut ghinion, se întâmplă să se rateze, dar nu trebuia să avem așa o cădere. Au contat și schimbările, mai ales că la adversarul nostru cei care au venit de pe bancă au adus plus. În plus, au avut dorință mai mare de a până la capăt pentru victorie, iar noi am luat foarte ușor două goluri. Nici nu am mai văzut așa ceva, să scoți mingea din plasă după un aut  și o deviere direct spre poartă. Asta ne-a debusolat total și golul trei a venit pe o contră, noi încercând să revenim în joc. Din păcate suferim mult pe final de meciuri, am pierdut puncte serioase în toate cele patru etape în ultimele minute. Și nu neapărat din cauza pregătirii fizice, cât mai ales datorită schimbărilor făcute. Tot timpul am avut absențe și cei care au fost pe bancă nu au reușit să-i suplinească mai bine pe cei înlocuiți”, consideră Cristian Todea, care încă nu a simțit gustul succesului într-o partidă oficială pe banca lui Național Sebiș.

Etapa viitoare, Cermeiul vizează trei puncte și pe terenul „lanternei” din Ocna Mureș, în timp ce Sebișul încheie „operațiune” derby-uri județene odată cu vizita Crișului.

0
0

Articolul Punctele din derby au rămas în Țara Sămădăilor! Anca: „Atitudine și determinare!” v.s. Todea: „Nu trebuia să avem o așa cădere după penalty-ul ratat” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*