Puștii lui Mițiți dau lovitura în penultimul minut în „fieful” vecinilor: Unirea Sântana – Podgoria Pâncota 1-2

După Zăbrani, Podgoria Pâncota mai dă lovitura într-o deplasare de risc maxim. În plus, tânăra trupă a lui Mițiți își hrănește puțin și orgoliile zonale, atâta timp cât în această dimineață i-a bătut pe vecinii din Sântana, chiar în „fieful” lor. Meciul disputat pe gazonul cu mici denivelări de la Olari nu a fost unul foarte spectaculos, dar oaspeții au avut meritul de a crede în șansa lor până în ultima secundă. De altfel, Podgoria a „lovit” în debutul și în finalul confruntării pentru încă un succes de moral.

Exact de 15 minute au avut nevoie pâncotanii să deschidă tabela. I. Bălăban a centrat din corner, iar Casian Covaci a marcat cu capul de la colțul lung. Nici bine nu s-a reluat partida, căci gazdele au egalat situația. O minge tratată superficial în careu de fundașii vizitatorilor a ajuns la Gabriel Kozma, care nu putea rata din apropiere. Unirea a continuat să aibă mai mult mingea, dar a combinat steril destul de departe de buturile lui Dorin Iacob. Mai mult, pe două-trei contre, Fericel și Ispas mai puteau marca.

Ritmul părții secunde nu a fost grozav, ceea ce le-a convenit în special pâncotanilor, care nu au riscat mai nimic în fața unui adversar mult mai bine cotat. Iar ca surpriza să fie totală, în penultimul minut de joc, Claudiu Bălăban a recuperat o minge la 25 de metri și a trimis-o spectaculos în plasa laterală.

După două succese au urmat tot atâtea eșecuri pentru „roș-negrii”, care își dau seama că nu e deloc simplu spă ajungă în play-off la finalul sezonului regular. „După părerea mea, echipa este obosită, respectiv jucătorii sunt epuizați după orele de muncă. E tot mai greu să ai rezultate în fotbal, chiar și la acest nivel. Dar, pe lângă asta, mai avem și problema tinerilor din echipă care nu confirmă așteptările, sunt de doi-trei ani în Liga 4-a și nu prea fac față. Apoi, mai avem și problema accidentaților, Ianc, Stanciu și Caba fiind trei fotbaliști esențiali pentru noi. Până la urmă, e un rezultat ce nu ne face deloc cinste și care confirmă meciul prost de la Vladimirescu. Nu avem ce face decât să sperăm că ne vom reveni la Felnac, deși întâlnim o echipă mai bună decât ultimele două cu care am jucat și am pierdut”, spune Ovidiu Nadiu, președintele secției de fotbal a Unirii Sântana.

Victoria de la Zăbrani pare să-i fi deblocat pe mânjii Podgoriei, care adună 6 puncte din meciuri grele, pe terenuri străine. „E clar că a fost un declick pentru noi victoria din etapa trecută și revăd echipa din perioada de pregătire. Și astăzi băieții au respectat cam tot ce le-am cerut, au știut că nu avea rost să ieșim la joc cu Sântana și de aceea le-am dat lor balonul, fără a risca prea mult la jocul lor de posesie fără progresie. Pe unul – două contraatacuri mai puteam marca, dar e foarte bine și așa, cu acel gol frumos și extrem de important pentru moralul nostru din finalul meciului. Avem cea mai tânără echipă din Liga 4-a, prin urmare putem crește și mai mult și eu zic că vom crește”, a precizat Dănuț Mițiți, antrenorul pâncotanilor.

Formații:

Sântana: Csurka – Savin, Politic, Cernat, Paven (56 Peia) – Bodea, Olteanu – Kozma (85 M. Pașca), Martin, D. Marc (66 Cl. Popa) – S. Berar. Antrenor: Radu George

Pâncota: D. Iacob – Fl. Iacob, Adam, S. Dragalina (85 O. Bulzan), C. Covaci – Pușcaș, I. Bălăban – Hera, Cl. Bălăban, Ispas (90 Nibu) – Fericel (90 Kiss). Antrenor: Dănuț Mițiți

Arbitri din Ungaria: Csaba Farkas – Peter Petrovszki, Janos  Barath. Observator AJF:  Leontin Buda.

0
0

Articolul Puștii lui Mițiți dau lovitura în penultimul minut în „fieful” vecinilor: Unirea Sântana – Podgoria Pâncota 1-2 apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*