Puștii UTA-ei, taxați dur de Viitorul în finala Ligii Elitelor! Donca: „I-am respectat – poate – prea mult, dar indiferent de rezultat drumul nostru rămânea același”

UTA nu a reușit să producă surpriza în finala Ligii Elitelor rezervate echipelor U17. Viitorul Constanța și-a respectat cu vârf și îndesat statutul de favorită și s-a impus cu 5-1, scor ce nu lasă loc de prea multe comentarii. Totuși, Dinu Donca, „principalul” arădenilor susține că echipa sa poate și putea mai mult în acest meci dacă nu și-ar fi respectat prea mult adversarii și ar fi fost aceeași echipă muncitoare din sezonul regulat și semifinala cu FCSB.

În plus, nici episoadele nu le-au prea fost favorabile „roș-albilor”, care la 0-0 au avut o ocazie mare de a marca prin Mihai, iar primele goluri ale Viitorului au căzut pe final de primă repriză și începutul celei de-a doua. „Din păcate, diferența dintre echipe a fost prea mare astăzi în favoarea adversarilor noștri și victoria lor nu poate fi pusă la îndoială. Ceea ce mă necăjește puțin este că noi nu am fost aceiași raportat la partidele din seria noastră și din semifinala cu FCSB. Am fost prea timorați, i-am respectat prea mult și nu am reușit să-i blocăm în nicio zonă a terenului. În general, suntem o echipă muncitoare, care prea destul de greu goluri, dar astăzi am greșit prea mult în defensivă pentru a nu fi taxați de o formație foarte bună. La acest nivel când greșești plătești. Poate, dacă am fi marcat primii prin Cristi Mihai am fi primit o doză de încredere, moral și poate altfel s-ar fi jucat meciul. Deși, repet, diferența existentă astăzi pe teren a fost destul mare dintre ei și noi. Când pierzi o finală e dureros, până la urmă am fost atât de aproape, dar, totuși, atât de departe. Asta e, eu i-am felicitat pe băieți, până la urmă a fost un an pozitiv, multă lume și-ar fi dorit să fie în locul nostru în această finală, trebuie să învățăm și din acest eșec dur. Până la urmă, indiferent de rezultatul de azi, dacă veneam sau nu cu trofeul la Arad, noi ar fi trebuit să continuăm să muncim la fel de mult ca să ajugem acolo unde ne propunem. Mulțumim încă odată și clubului, părinților și colegilor mei, inclusiv mental coach-ului nostru”, a spus Donca, care e ajutat pe banca tehnică a primei echipe utiste calificată într-o finală de Liga Elitelor de Adrian Ungur și Ștefan Boroș.

Aseară, programul delegației arădene a fost serios perturbat de cursa aeriană Timișoara – București ce a întârziat doar…trei ore. În loc să ajungă în jurul ore 23 la hotel, utiștii s-au cazat în jurul orei 2. „Nu vreau să găsim alibi, dar e clar că nu ne-a fost totuna. I-am și lăsat pe băieți să se trezească fiecare când s-a simțit odihnit, nu am avut program comun dis de dimineață, până la urmă trebuie să învățăm din toate și să ne reapucăm de treabă pentru a ajunge la destinația finală, intrarea în vederile echipei de seniori a UTA-ei”, a mai punctat Dinu Donca.

Medaliații cu argint ai „Bătrânei Doamne” vor reveni tot pe calea aerului acasă, iar miercuri și vineri vor participa la un trial în compania juniorilor mai mari la care va asista și Laszlo Balint, antrenorul echipei mari.

1
0

Articolul Puștii UTA-ei, taxați dur de Viitorul în finala Ligii Elitelor! Donca: „I-am respectat – poate – prea mult, dar indiferent de rezultat drumul nostru rămânea același” apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*