Puțe cu mac

Rog obrazele subțiri, domnițele si domnișoarele sfioase precum și cucoanele prea-cuvioase să mă ierte, căci altfel nu știu a le spune acestor paste de casă cu cartofi, molcuțe și înecate în unt topit, zahar vanilat și mac, un desert clasic austroungar, dealtfel unul dintre cele cu care am crescut atât eu, cât și soțul meu (sârbii le zic ”puce sa makom”, slovacii de la noi din Banat le zic și mai sugestiv ”sulance sa makom”). Evident, forma a dictat denumirea preparatului, deci nicio discuție despre etimologie nu-și are sensul. Mai îmi amintesc cu un zâmbet cum fie iertată bună-mea, hâtră de felul ei, și-a servit prietenele (toate binișor trecute de 60 de ani) cu puțe cu mac de ziua femeii, și le îndemna să se servească la discreție: ”Luați, fetelor, că poate e ultima ocazie!”. Bun, acum, sincer, sper ca pentru toți cei care vor descoperi azi rețeta asta la mine pe blog, să fie o primă ocazie care să le deschidă apetitul, pentru că rețeta e chiar foarte bună. Ingrediente: 750 de grame de cartofi fierți în coajă, cântăriți după fierbere și decojire 75 de grame de gris 1 ou 1 praf de sare 200-250 de grame de faină [...]
You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*