Quiproquo

Una dintre cele mai arzătoare dorințe ale românilor înainte de 1989 a fost aceea de a avea posibilitatea de a sărbători în tihnă cele două sfinte sărbători, Crăciunul și Paștele. Atunci puterea vremii organiza manifestări culturale și sportive tocmai pentru a deturna atenția de la aceste sărbători.

După 30 de ani de așa-zisă democrație lucrurile nu s-au schimbat prea mult. Acum interesele sunt de natură financiară. Pentru câteva sute de euro echipele se supun fără să crâcnească programării meciurilor televizate, uneori fără nici un discernământ. Ce relevanță a avut programarea partidei din liga a doua FC Argeș – Farul Constanța în dimineața sfintei zile de Paște? Uităm ușor că și fotbaliștii sunt oameni care ar dori să stea în familie de sărbători.

Tot auzim că liga a doua are o competiție puternică, fiind anticamera ligii întâi. De fapt, competiția ligii secunde este una diluată, în care orice rezultat este posibil. De exemplu, două echipe cu pretenții la promovare, Universitatea Cluj și Petrolul Ploiești, au fost învinse pe teren propriu de două echipe care luptă pentru evitarea retrogradării, Ripensia, respectiv Daco-Getica București. Mai mult, au apărut meciuri trucate. Urmează ca FRF să intervină energic pentru a curma din start orice tentativă de meciuri strategice. Dacă vrea, bineînțeles!

ACS Poli, în încercarea disperată de a evita retrogradarea, a învins echipa ASU Politehnica într-un joc considerat în deplasare. Ripensia este considerată performera etapei, reușind să învingă la Cluj echipa universității. Și astfel Bogdan Lobonț nu are o viață prea liniștită la Cluj. De obicei așa se întâmplă când vii la o echipă care are antrenor în funcție. UTA se poate considera și ea o performeră, fiindcă a reușit un rezultat de egalitate la Petroșani, aliniind o echipă cu mulți tineri în componență. Urmează confruntarea UTA – ASU Poli care ar trebui să arate spectacol atât în teren, cât și în tribune.

În liga a treia, două echipe s-au desprins în lupta pentru câștigarea seriei și implicit pentru promovare: CSM Școlar Reșița și Șoimii Lipova. Derby-ul dintre cele două este programat peste trei săptămâni, cu Șoimii amfitrioni.

Am lăsat în mod deliberat la urmă câteva observații legate de meciurile competiției play-out. Au abundat greșelile de arbitraj care pot avea consecințe nebănuite. În partida Dunărea Călărași – Hermannstadt, oaspeții au fost privați de o lovitură de la 11 metri când Mendy a făcut henț în careu. În confruntarea Voluntari – Dinamo, se impunea penalty când portatul oaspeților l-a lovit cu piciorul pe atacantul advers. Nu menționez numele arbitrilor acestor partide, deoarece în Săptămâna Luminată trebuie să fim concesivi cu semenii noștri.

The post Quiproquo appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*