Răchită (ACS Poli), 1-0 pe ”Dan Păltinișanu” la ASU: ”Azi la prânz l-am introdus pe Sorel în echipă, era cu semn de întrebare, dar mă bucur că a marcat”

Deși n-a învins în acest campionat în afara Timișoarei, ACS Poli a câștigat în schimb în deplasare pe ”Dan Păltinișanu” atât la concitadina Ripensia cât și în această seară de la ora 19 la ASU Politehnica, 2-3 în vara trecută și 0-1 (0-0) în etapa a 32-a, urcând astfel pe locul 18, prin a-i stopa pe ceilalți alb-violeți de pe Bega, aflați la cel de-al cincilea meci pe teren propriu din acest campionat fără gol marcat. Elevii lui Valeriu Răchită, care au trecut tot cu 1-0 în acest retur din 2019 și de Ripensia, au strâns astfel 9 puncte din 12 posibile în compania concitadinelor, cei mai fructuoși la acest capitol în ediția în curs, păstrarea avantajului fiind izbutită în inferioritate numerică.

Iar ACS Poli s-a apropiat astfel la 9 puncte, cu 6 etape înaintea încheierii sezonului, de gruparea de pe ultimul loc salvator.

La final, antrenorul principal al câștigătorilor, Valeriu Răchită, a spus: ”Jucătorii trebuie felicitați, au reușit un meci bun, iar victoria este meritată pe deplin după aspectul jocului. Am întâlnit o echipă bună, cu o susținere fantastică în spate, dar băieții s-au concentrat la maxim, obținând un succes prin care putem să mai rămânem în cărți pentru salvare. Dar ne și gândim deja la partida de duminica viitoare, acasă cu U Cluj, infernal… Sper să nu avem accidentări, nu știu acum încă, pentru că avem deja suspendați. Despre accidentări, de exemplu situația lui Sorel, pe care de aceea nu am putut să-l folosim de la început, căci dacă era valid, poate nu rata acea ocazie de a marca, de 0-2. S-a jucat spre final prin introducerea lui Mera vârf. Dar ne-am asigurat niște Sărbători Pascale fericite. Totul e bine când se termină cu bine!”

Sorel Chemin, alături de Munteanu, a conferit noutatea din unsprezecele lui Răchită față de remiza de sâmbăta trecută de pe ”Electrica”, iar înlocuitorul lui Sidorenco în formula de start a marcat unicul gol în minutul 53. 

Răchită a mărturisit: ”Nu credeam că este așa cu foc acest meci local și probabil a fost mai bine așa, n-am vrut a inflama spiritele cu declarații care s-ar fi putut interpreta, de aceea am lăsat să vorbim acum, la sfârșit. A fost decizia mea și a președintelui. Cred că băieții au fost la fel de motivați și în repriza a II-a cu Energeticianul, au ratat atunci și cu poarta goală, iar acum s-au motivat singuri prin ceea ce s-au informat, citesc pe site-uri, au facebook, ori eu am contribuit prin îndrumarea tehnico-tactică. Azi la prânz l-am introdus pe Sorel în echipă, era cu semn de întrebare, dar mă bucur că a marcat”.

Tehnicianul formației de pe loc de retrogradare a mai spus: ”Sper să ne salvăm… Se vorbea de formarea unei echipe din cele 3, dar și care e susținerea comunității locale? Văd că fotbalul e așa, mai pe plan secundar la Timișoara, dar probabil cu acel proiect cu două stadioane se va crea o emulație ca la Ploiești și Craiova…”

AS FC Universitatea Cluj, învinsă cu 2-3 acasă de Ripensia, va juca pe ”Electrica” duminică 5 mai de la ora 13. Rezultatele etapei a 32-a în Liga 2, clasamentul și programul viitor, pe coloana dreaptă.

The post Răchită (ACS Poli), 1-0 pe ”Dan Păltinișanu” la ASU: ”Azi la prânz l-am introdus pe Sorel în echipă, era cu semn de întrebare, dar mă bucur că a marcat” appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*