Răchită (ACS Poli): ”N-am văzut nici pe vremea Cooperativei așa ceva!”

Iar Valeriu Răchită știe foarte bine ce spune, atât în termeni relativi cât și comparativi. Referirea a fost la lovitura de la 11 metri acordată de centralul băimărean Cristian Cordea după ”sfertul academic” al jocului ACS Poli – AS FC Universitatea Cluj, la scorul de 0-0, pentru gruparea din cercul cluburilor de-acum favorizate fățiș prin noul curent de la vârful fotbalului românesc. Dar iată zisele antrenorului principal al timișorenilor după acest 0-3 (0-1), rezultat având la bază un penalty scos din joben de maramureșean.

”Și eu îmi doresc echipele de tradiție în Liga 1 dar a face ceea ce a făcut cu Poli Timișoara un domn îmbrăcat în negru mi se pare cam mult. Într-adevăr, am întâlnit o echipă bună, organizată, cu buget foarte mare, dar ce s-a întâmplat la 0-0 îmi lasă un gust amar. N-am văzut nici pe vremea Cooperativei o asemenea fază. Dar se legau totuși de ceva înainte, acum n-aveau de ce să se lege, n-a fost nimic. Și acea fază a decis meciul. Apoi, încă o fază fixă la 0-2…”, a spus mai întâi Răchită.

Care a mai explicat că ”la pauză le-am cerut să continuăm mai ofensiv, și am avut ceva ocazii, dar e foarte greu să pleci de la 0-1 cu U Cluj”.

În privința ieșirii jucătorilor lui ACS Poli de pe teren după acordarea loviturii de la 11 metri, Răchită a mai explicat că ”le făceam semne să vină la margine să stau de vorbă cu ei, să le explic că se poate întoarce rezultatul. Ripensia a făcut-o chiar la Cluj, a întors de la 1-0 la 2-3, și am avut la 1-0 ocazii mari de egalare, ratate din nou pe neatenții.”

Despre maurul care și-a făcut datoria, ”Va fi mult mai bine monitorizat, mai ales că este acum în trendul ăsta…” Cristian Codrea, eficient vârf de atac pentru vizitatori în minutul 15, spunem noi. 

”Mă doare că nu am reușit mai mult, merita și clubul, și suporterii săi, cărora le mulțumesc pentru cât ne-au susținut. Am încercat din răsputeri să scoatem echipa de când am preluat-o și sunt extrem de amărât pentru asta… Ceea ce s-a întâmplat azi probabil se va mai întâmpla în fotbalul nostru dar mai ales îmi pare rău că n-am reușit să urc echipa deasupra liniei. Matematic mai sunt șanse dar mergem la Bacău fără 5 suspendați și accidentați, și Uyi are o leziune fibrilară”, a mai spus Valeriu Răchită.

”Am încercat să presăm, dar și golul 2 l-am primit pe o învălmășeală tot la o fază fixă în care oponentul n-a fost blocat, însă era foarte, foarte greu să revenim cu U de la 0-1”, completând că ”Pîrvulescu e un jucător foarte bun…”

”Și Olteanu a avut o problemă musculară dar oricum trebuia să schimb în plan ofensiv, însă din păcate nici cei intrați n-au reușit prea mult, și problema cu Sorel, parcă toate au fost împotriva noastră…” a mai spus antrenorul gazdelor.

Care apoi a răspuns printr-o interogație: ”Și ne dă cineva un punct înapoi dacă facem memoriu?” Amuzant ar fi de lecturat raportul de observare…

Răchită a dat asigurări că în următoarele 5 etape ”onorăm brandul și jucăm pentru suporteri, nu mă dau la o parte orice s-ar întâmpla”.

În privința viitorul estival, pauza competițională de vară, ”Timișoara este mai mare decât Craiova și Craiova a fost invitată în Liga 2…” Răchită a mai semnalat că a participat și la întrevederi legate de viitorul stadion al Timișoarei, aducând cu sine și desfășurând planul arenei ”Ilie Oană” din Ploiești.

Una peste alta și în concluzie, ”n-am văzut nici pe vremea Cooperativei așa ceva!” are perfectă acoperire în realitatea factuală a României actuale. Socialism reloaded, dar ridicat la pătrat. 

The post Răchită (ACS Poli): ”N-am văzut nici pe vremea Cooperativei așa ceva!” appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*