Radu Crișan completează linia defensivă a UTA-ei, masivul fotbalist vine sub formă de împrumut de la Astra

După despărțirea de Alin Șeroni, „Bătrâna Doamnă” s-a întors pe piață pentru un fundaș central de gabarit și l-a identificat în Radu Crișan. „Operațiunea” nu a fost deloc simplă, căci fotbalistul de 1,97 metri era împrumutat de Astra Giurgiu la Dunărea Călărași până în vară, dar conducerea Campioanei Provinciei și mai ales impresarul Bogdan Apostu au reușit să ducă totul la bun sfârșit pentru arădeni. De altfel, chiar site-ul oficial al echipei la care activează ca „secund” arădeanul Cristi Todea (afcdunareacalarasi.ro) confirmă despărțirea de unul dintre titularii săi în turul campionatului, dezvăluind și viitoarea sa destinație – UTA.

Puternicul fotbalist a ajuns deja la Arad și va participa la primele antrenamente sub comanda lui Laszlo Balint, dar va fi și prezentat oficial de clubul la care va evolua, cel puțin până la finele campionatului, sub formă de împrumut de la Astra.

Născut la Turda pe 27 aprilie 1996, Radu Crişan  bifat 1868 de minute oficiale în 21 de partide pentru Dunărea Călărași în prima parte a stagiunii 2019-2020. De altfel, a fost cel mai utilizat fotbalist de către Cristi Pustai, având și două goluri marcate în contul Dunării.

Radu Crișan a început fotbalul acasă, la Turda, după care a trecut în curtea Universității Cluj, cu care a și debutat pe scena eșalonului secund. În 2016 a fost acontat de Astra Giurgiu, care l-a împrumutat la Academica Clinceni (14 jocuri / 2 goluri în turul sezonului 2016 – 2017) și Hermannstadt ( 36 de jocuri și 3 goluri marcate din iarna lui 2017 până în vara lui 2018). A jucat în 9 partide și pentru Astra, în Liga 1, în stagiunea 2018 – 2019, fără să marcheze niciun gol. / 9j / 0g).

A evoluat pentru Hermannstadt și în finala Cupei României, în 2018, pierdută de sibieni cu 2-0 în faţa celor de la CS U Craiova. Are, în schimb, în palmares o Supercupă a României, cu Astra.

Crișan ridică la trei numărul fundașilor centrali seniori din lotul UTA-ei, concurența pentru un loc de titular fiind mare cu Florin Ilie și Cristi Melinte. Antrenorii arădenilor mai contează și pe juniorul Eric Pașcu, dar, la nevoie, în centrul defensivei mai poate evolua și Cristi Pușcaș, care ar trebui să revină pe gazon după operația la tendon suferită în vara anului trecut.

0
0

Articolul Radu Crișan completează linia defensivă a UTA-ei, masivul fotbalist vine sub formă de împrumut de la Astra apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*