Radu Suciu, 2-3 în Cupa României: ”Dacă Ripensia joacă precum astăzi la construcție, cu dăruirea și disciplina de azi, poate fi ghinion să mai pierzi ceva puncte, dar vor și veni puncte”

Presată de reculul cu 5 apariții consecutive fără victorie în Liga 2 și anticipând jocul acasă din campionat, de sâmbătă de la 11, în subsol cu CS Balotești, învinsă deja cu mai bine de 24 de ore înainte în turul 4 al Cupei României, Ripensia a ținut să lase o impresie cât mai bună miercuri seară pe ”Dan Păltinișanu” în calitate de club organizator al duelului local cu caracter eliminatoriu, însă strădaniile i-au fost zădărnicite la 1-1 puțin după mijlocul reprizei a II-a de eliminarea în contul lui Străuț, ceea ce doar a amplificat oboseala roșu-galbenilor în prelungirile de care se puteau lipsi în contextul necesităților din eșalonul secund. Capac la toate, precum a semnalat și Radu Suciu după înfrângere, echilibrul numeric odată rupt, a căzut și golul din minutul 95: 1-2 (1-1; 1-1) cu ASU Politehnica și eliminare din Cupa României.

”Nu comentez arbitrajul, și important este să fie imparțial, ceea ce a și fost cazul în această seară, că așa, s-ar putea declara nemulțumiți și unii și alții, și am comenta la nesfârșit, ceea ce se și întâmplă în fotbalul românesc și nu este bine…”, a subliniat mai întâi Radu Suciu.

”Echilibrul s-a rupt cu acea eliminare, iar până atunci am jucat bine, cu o posesie bună și o bună construcție a jocului, atâta vreme cât am fost în 11. Eliminarea a fost până la urmă decisivă dar nu putem să acuzăm pe nimeni, pentru că arbitrajul face parte din economia jocului, trebuie luat în calcul, și nu e problema mea să comentez. Noi trebuia să ne adaptăm acestui handicap, și am făcut-o cât am putut, dar după minute de presiune e de-ajuns o eroare, uneori o întâmplare…”, a continuat Suciu.

Antrenorul interimar al organizatorilor eliminați din întrecere s-a arătat însă apoi optimist în perspectiva viitoarelor meciuri de campionat, prin prisma prestației contra ”violeților” concitadini: ”Însă dacă Ripensia joacă precum astăzi la construcție, cu dăruire și disciplina din jocul de azi, poate fi ghinion să mai pierzi ceva puncte, dar vor și veni puncte”.

Suciu a mai explicat: ”Nu puteam să mai fac, trebuie în timpul regulamentar cele 3 schimbări. Iar unii sunt necopți încă pentru Liga 2 sau pentru asemenea jocuri de cupă cu echipe de Liga 2, și deși au potențial și sunt de perspectivă, trebuie să-i pregătim dar în acest moment nu pot să ne ajute, puteam să le fac rău jucându-i, în primul rând lor…”

Încă un eșec al Ripensiei în fața colegilor de eșalon de la ASU Politehnica, de astă dată în turul 4 al Cupei României: ”Posibil să nu ne convină jocul lor, stilul lor care e cam același dar cu mici retușuri ici-colo, tactice, dar cu acea dăruire continuă, cu alergătură și multă disciplină tactică, și e posibil ca jocul acesta să nu ne convină nouă. Azi, când am reușit să-l rupem, a intervenit eliminarea și raportul de forțe s-a dezechilibrat, astfel încât n-am mai reușit să ținem de minge ca până atunci”.

Buletinul medical? ”Evaluăm mâine să vedem, n-arată bine lucrurile…”

Alternative? ”Mansour, nu sunt convins c-a venit pregătit de-unde a venit, țin să cred că de asta a și apărut ruptura musculară și încercăm să evităm o recidivă. Să fim siguri că atunci când intră, nu se mai întâmplă. Nu pot să spun foarte sigur dar sperăm să ne ajute cât de cât sâmbătă, nu 90 de minute dar poate intră ceva minute, dacă va fi cazul…” Cât despre nipon, ”nu are încă formele necesare, îndeplinite pentru a fi legitimat, legat de permisul de muncă”.

Jocul de sâmbătă de pe ”Dan Păltinișanu”, cu CS Balotești? ”Extrem de important, este o echipă care a pierdut deja multe puncte, e deja în subsolul clasamentul, așa încât e important s-o ținem acolo și să evadăm noi. Timpul e scurt, am avut parte de prelungiri și o eliminare, dar și accidentări la jucători extrem de importanți. Trebuie să găsim soluții, nu știu care sunt astea în acest moment, dar vom vedea de mâine…”

Tot în această seară, dar într-o restanță din Liga 2, Petrolul – Chindia 2-0 (1-0) la Ploiești, elevii lui Grozavu urcând pe locul 3. Clasamentul actualizat, pe coloana datelor tehnice.

The post Radu Suciu, 2-3 în Cupa României: ”Dacă Ripensia joacă precum astăzi la construcție, cu dăruirea și disciplina de azi, poate fi ghinion să mai pierzi ceva puncte, dar vor și veni puncte” appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*