Rafinament

Competiția Ligii Națiunilor, introdusă cu forța în calendarul echipelor naționale europene, și-a dovedit limitele cu prisosință în ultima etapă disputată. Refuz să cred că, în cazul în care această întrecere era una serioasă, Germania își permitea să piardă la un scor de forfait în fața Olandei.

Naționala României și Cosmin Contra au încercat să ne demonstreze că se află pe un drum bun. Să obții victoria în minutele de prelungire în fața unei echipe mai mult decât modeste a Lituaniei și să te aperi cu disperare un meci întreg pe teren propriu cu Serbia nu prezintă o garanție pentru evoluțiile viitoare ale echipei naționale.  Desigur, eliminarea lui Tamaș în prima repriză a meciului cu Serbia a constituit un mare handicap, dar am văzut de multe ori echipe aflate cu un om în minus care au reușit să echilibreze jocul și să construiască, ceea nu a fost cazul ieri. De fapt și jocul sârbilor a fost unul lipsit de orizont și de consistență.

Echipa U21 a României a obținut victoria în fața naționalei Țării Galilor, care practic o califică la turneul final din Italia. Totuși se impun câteva observații. Nimeni nu a pomenit meritele antrenorului Dan Isăilă care a construit în timp această echipă. Mirel Rădoi s-a încăpățânat să-l mențină în teren pe Andrei Ivan, cu o evoluție ștearsă, în timp ce pe bancă l-a ținut pe Adrian Petre, un atacant masiv, mult mai indicat pentru duelurile cu masivii apărători galezi. Iar în ceea ce-l privește pe Iftime, patronul F.C. Botoșani, care este gata să-și pună la bătaie întreaga avere în cazul unei victorii a echipei de tineret în fața echipei de seniori a României, îl sfătuiesc să fie mai ponderat în declarații.

În săptămâna în care nu s-au disputat jocuri în liga întâi, totuși au avut loc evenimente care au captat atenția: Mircea Rednic a fost numit antrenor la Dinamo, iar Florin Prunea se zbate să ajungă director general la același club.

Le-aș sugera arbitrilor și observatorilor să răsfoiască regulamentul la capitolul ținuta jucătorilor. De exemplu, echipa Metaloglobus s-a prezentat la meciul cu UTA într-un echipament total neadecvat pentru o partidă televizată, transmisă la radio și urmărită de o droaie de jurnaliști. Oare ce le-o fi spus arbitrul Codrea și observatorul Malacu înainte de joc celor de la Metaloglobus?

UTA a fost învinsă la Târgoviște, dar are meritul de a fi jucat în atac cu două vârfuri, ceea ce a dus la marcarea a două goluri. ACS Poli, o echipă aflată în derivă și nesusținută de nimeni, a fost învinsă la Petroșani cu un scor categoric, ceea ce a dus la înlocuirea antrenorului Nanu cu Adrian Săvoiu pe care nimeni nu îndrăznește să-l întrebe dacă are calificarea necesară pentru a antrena în liga a doua.

Victoria Ripensiei în fața echipei ASU Politehnica îi mai descrețește fruntea îngândurată a lui Radu Suciu, directorul sportiv al câștigătoarei.

În liga a treia, surprinde înfrângerea echipei CSM Școlar Reșița la Deva, fapt ce ridică mari semne de întrebare asupra seriozității acestei echipe în abordarea meciurilor de campionat. Liderul Șoimii Lipova și Național Sebiș au obținut victorii la limită în fața unor echipe modeste, aspect deloc încurajator. ACS Dumbrăvița a reușit victoria în întâlnirea cu Crișul Chișineu Criș, dar oaspeții au ratat ocazii mari de gol cât pentru trei meciuri.

The post Rafinament appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*