Rakic și Matei elimină deținătoarea trofeului din Cupa României

Cu completări în lot din Banatul sârbesc, CS Informatica Timișoara a fost eliminată în această seară încă de la startul în noua ediție a Cupei României, în calitate de dublă deținătoare a trofeului, pierzând la Miercurea Ciuc cu 6-2 jocul în manșă unică în care au marcat și foști componenți ai campioanei țării, plecați în această iarnă și în Harghita, odată cu descompunerea fostei garnituri ”violet”.

Altădată cu prima șansă de accedere în ultimul act al competiției eliminatorii, CS Informatica a abordat în calitate de outsider ieșirea pe terenul grupării de care n-a fost până acum depășită, Imperial WET spărgând gheața prin a se califica în sferturile de finală.

Timișorenii au început jocul de la ora 17 cu șansa a doua dat fiind și întăririle harghitenilor inclusiv cu componenți ai ”violeților”, și anume Stefan Rakic și Andre Deco, pe când deținătoarea trofeului abia a izbutit să-și mai recompleteze din mers efectivul cu un trio de la Forum Vrsac, reunindu-i pe Stojan Milovac, Marko Bogdanovic și portarul Eugen Morariu, însă accidentat și neconvocat, în acest caz postul fiind acoperit prin revenirea în cadru a lui Roberto Voin, după suspendare.

Insuficient însă pentru ca timișorenii să poată continua cursa de apărare a trofeului, cursă în care au rămas harghitenii cu ambiții la mai mare încă de anul trecut, tocmai prin reușite ale unor foști jucători de pe Bega.

Imperial WET a punctat de două ori fără replică în prima repriză, inclusiv prin Stefan Rakic, iar după pauză și-a dublat avantajul grație ”dublelor” lui Cristian și Robert Matei, golurile de consolare ale elevilor lui Daniel Rupa fiind semnate de Nicolae Budai și Stojan Milovac: 6-2 (2-0).

Un deznodământ care la ora actuală nu mai miră, dat fiind schimbarea raporturilor de forțe în acest duel direct, abordat de harghiteni de pe locul 3 în clasamentul Ligii 1 cu 4 etape înaintea încheierii returului, dar și cu un meci mai puțin jucat, la Iași, pe când bănățenii au alunecat pe 5, la egalitate de puncte cu a șasea clasată, tot din Harghita, FK Odorheiu Secuiesc. De fapt, partida de campionat de la Miercurea Ciuc ce trebuia să-i aibă luna trecută ca vizitatori pe timișoreni n-a mai avut loc tocmai datorită lipsei de efectiv a Informaticii, pierzătoare atunci cu 3-0 la ”masa verde”.

Într-un alt meci jucat în ziua inaugurală a optimilor Cupei României la futsal, AS Inter Gheorghieni – SCM Gloria Buzău 2-4.

Pentru clubul timișorean urmează un alt meci în deplasare în Cupa României, dar la categoria juniori U19, în manșa a II-a programată pe terenul Viitorului Băleasa, din județul Olt, după 6-6 în tur pe Bega. Tot luna aceasta, pe 18 februarie de la ora 16, CS Informatica va juca în deplasare în etapa a XV-a din prima ligă de futsal, pe terenul celei de-a șaptea clasate Futsal Poli Iași, ulterior, la început de martie, în calendar figurând sosirea gălățenilor.

The post Rakic și Matei elimină deținătoarea trofeului din Cupa României appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*