Rapidistul Albu nu-și va menaja deloc foștii colegi și suporteri de la UTA: „Dacă voi marca eu sau vreun coleg de-al meu voi sări pe acolo, pe sus!”

Derby de tradiție în fotbalul românesc, acest UTA – Rapid, programat peste două zile, de la Arad, are și altfel de conotații. Cele două grupări nu s-au mai întâlnit de 13 ani pe scena primului eșalon, iar la acest moment ambele o duc chiar bine. Ocupă locuri pe podium, iar miza pentru jocul de vineri este poziția de vicelider în spatele campioanei CFR Cluj. Pe de altă parte, cel puțin pentru trupa de sub podul Grant evoluează câțiva foști fotbaliști ai „roș-albilor”, unii dintre ei chiar foarte iubiți odiniară de suporterii ˜„Bătrânei Doamne”.

Albu: „Ce am avut de demonstrat am demonstrat cât am fost acolo, pe teren, nu e un meci special pentru mine”

Cel mai bun exemplu este cel al lui Cătălin Hlistei, dar nici Albert Stahl, celălalt arădean din lotul lui Mihai Iosif și Adrian Matei, a fost destul de apreciat la gruparea care l-a lansat în fotbalul mare. Apoi, ar mai fi portarul Horațiu Moldovan și mijlocașii Romario Moise și Alexandru Albu. Acesta din urmă chiar a fost chemat în premieră la echipa națională după prestațiile destul de bune avute în debutul stagiunii și chiar a recunoscut la acea vreme că-i datorează mult UTA-ei. În vară, împrumutul lui Albu de la Chiajna nu a mai fost prelungit de arădeni, oarecum spre surprinderea fotbalistului, iar acesta a ajuns în culorile Rapidului. Vineri se întoarce din postura de adversar pe arena „Francisc Neuman”, unde nu a apucat să joace cu spectatori în tribune și unde plănuiește să nu-i menajeze deloc pe foștii colegi și susținători. „Am prieteni la UTA, dar nu va fi un meci special. Nu are de ce să fie, îl tratez ca pe oricare alt meci. În plus de asta, este un derby, ceea ce mă motivează mai mult. Nu am nimic de demonstrat nimănui, ce am avut de demonstrat am demonstrat cât am fost acolo, pe teren și cred că asta contează cel mai mult. Mă voi bucura dacă dau gol, dar și dacă înscrie un coleg de-al meu. Voi sări pe acolo, pe sus. Cred că va fi o atmosferă frumoasă, vom vedea ce se va întâmpla cu fanii”, susține Albu.

„UTA – o echipă agresivă datorită suporterilor”

Vorbim mai în detaliu despre meci, despre actuala echipă a UTA-ei și despre conjunctura legată de prezența până la refuz a suporterilor arădeni în tribune, Albu a adăugat: „Întâlnim o echipă solidă, arțăgoasă, care acasă sunt e mai agresivă datorită suporterilor. Dar, asta nu ne sperie pentru că și noi o să le ținem piept 100%. Totodată, sunt sigur că vor fi mulți suporteri alături de noi. Chiar dacă s-au vândut toate biletele, nu ne interesează, ne-am obișnuit să fie multă lume la meciurile noastre. Dacă vor striga și împotriva noastră, o să ne ambiționeze și mai rău. Noi mergem la victorie, ne-am pregătit toată săptămâna pentru acest meci, toată lumea știe ce are de făcut. Sunt sigur că vom pune în practică ceea ce am lucrat la antrenament și o să iasă totul așa cum trebuie. Nu mi-e teamă de nimeni, suntem toți jucători, intrăm pe teren și jucăm cu o minge, 11 contra 11, cine e mai bun să câștige. Au câțiva jucători experimentați, cu un CV foarte bun, dar pericolul poate veni de oriunde. Și un junior poate să dea gol, cred că cel mai bun jucător al lor în ultima perioadă a fost Miculescu. Pericolul poate veni și de la un jucător intrat de pe bancă, dar noi trebuie să fim atenți, să ne facem treaba noastră în teren și atunci nu ne poate surprinde nimeni și nimic”. Întrebat dacă Rapidului i-ar conveni remiza, mijlocașul de 28 de ani a adăugat: „ Jucăm în deplasare cu o echipă foarte bună, care este pe locul 3. Noi mergem la victorie, dar și dacă luăm un punct ne vom bucura. Nu foarte tare pentru că vrem toate punctele, dar decât deloc…”

Matei: „E bine pentru noi dacă e stadionul plin, suntem obișnuiți cu foarte mulți spectatori în tribune”

Fiindă antrenorul de facto, Mihai Iosif, nu deține Licența PRO și are interzis din partea LPF să vorbească la conferințele de presă, despre meciul cu UTA s-a exprimat Adrian Matei.  „Va fi un meci la fel de greu ca si celelalte, cu o echipă care deja confirmă în Liga 1 și care, probabil, în acest an își propune să facă mai multe. Am văzut și pe site-ul lor că s-au vândut toate biletele, deci va fi un meci cu un stadion plin, ceea ce nu prea am întâlnit până acum în deplasare. Dar va fi bine pentru noi, pentru că suntem obișnuiți cu foarte mulți spectatori în tribune și le mulțumim încă o dată suporterilor că sunt alături de noi. În teren, vom încerca să facem la fel ca și până acum, să obținem cât mai multe puncte, dacă este posibil și să avem un joc cât mai bun”, a spus fostul fundaș central, care în cariera sa a evoluat doar pentru echipe din București, Rapid, Dinamo, Sportul Studențesc, Steaua și FC Național.

UTA – Rapid, din cadrul rundei cu numărul 8 a Ligii 1 se joacă vineri, de la ora 21, pe arena „Francisc Neuman”.

0
0

Articolul Rapidistul Albu nu-și va menaja deloc foștii colegi și suporteri de la UTA: „Dacă voi marca eu sau vreun coleg de-al meu voi sări pe acolo, pe sus!” apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*