Rapidul a deraiat, Craiova vrea în B, CSU Cluj speră… la salvare!

Sunt câteva din reperele primei părți a Ligii Florilor la handbal, al cărui tur s-a încheiat la începutul acestei luni, urmând ca returul să înceapă la sfârșit de aprilie. Putem spune că s-au întâmplat multe, din septembrie 2020 și până acum – am avut și neprezentări, din pricină de COVID-19, și rezultate surpriză, și demiteri de antrenori, cam toate ingredientele care fac deliciul unei competiții surprinzătoare.

Ne oprim, totuși, la ultima etapă, cea de-a 15-a, în care Rapidul din Giulești a deraiat cu toate vagoanele, fiind umilită clar de SCM Rm Vâlcea, în Polivalenta bucureșteană, adică aproape de șine. Sigur, scorul de 14 – 25 spune aproape totul, dar ceea ce surprinde este comportarea din primul mitan, în care giuleștenele antrenorului spaniol Carlos Viver au găsit poarta adversarelor doar de 5 ori, stabilind recordul negativ al Ligii Florilor. Nu le-a mers nimic rapidistelor, nici pasele către pivot, nici contraatacurile, nici pe extreme nu s-a putut, iar aruncările interilor, fie de pe stânga, fie de pe dreapta, au fost lesne de apărat.

Poate nu ne gândeam la o victorie vișinie neapărat, dar Rapidul a făcut câteva meciuri frumoase, cu Vivre pe bancă, a arătat alt spirit, altă concentrare, dar cu Vâlcea a fost de nerecunoscut. Nu vreau să cred că Vivre nu poate să-și scoată elevele din blocajul psihic în care au intrat, pentru că o să-l taxeze galeria, care se și vedea în cupele europene. Putem spune că și cuplul de arbitre Năstase/Stancu a mai greșit pe alocuri, de cele mai multe ori împotriva Rapidului, dar nu putem pune înfrângerea pe seama celor două, care au avut, este adevărat, o zi mai puțin fastă.

Surpriza etapei a venit de la partida SCM Craiova – CSU Cluj-Napoca, unde fetele care aveau lantern roșie la purtător au învins o echipă olteană apatică și fără forță, o câștigătoare de cupă europeană, nu cu multă vreme în urmă. Clujul a bătut Craiova cu 27 – 21 și a sărit un loc, cedând becul roșu Activului din Ploiești. Sunt voci care spun că jocurile ar fi făcute în favoarea handbalistelor de sub Feleac, să scape de retrogradare cu orice preț, iar asta se poate întâmpla, dacă este comandă de la centru! A încercat antrenorul Craiovei, Bogdan Burcea, să spună câte ceva, să dea vina pe unul din arbitri, care i-ar fi adus jigniri unei handbaliste din Oltenia, să demaște o anumită conjurație împotriva echipei sale, ba chiar a sugerat că ar fi bine să retrogradeze și s-o ia de la capăt, într-un mediu mai puțin nociv. Sincer, n-am înțeles exact ce-a vrut Burcea să spună, dar dacă are ceva de reclamat s-o facă, să nu umble cu jumătăți de cuvinte, adică doar cu silabe…

În fine, să vorbim puțin și de CSU Cluj, un grup care se zbate de mai mulți ani în sărăcie, dar care rezistă ploilor și vântului și rămâne mereu în Liga Florilor. În această ediție de campionat, CSU Cluj a bătut Bistrița, 25-24, în etapa a 10-a, a făcut meci egal, 27-27, în runda a 12-a, cu CSM București, iar în ultima apariție din tur a învins Oltenia lui Burcea, scor 27-21. În celelalte 11 meciuri din campionat a luat bătaie de la toată lumea, și de la Galați (21-28), și de la Activ (19-24), și de la Mioveni (25-32), cele trei fiind noile promovate în Liga Florilor, considerate mai slabe decât Bistrița și Craiova. Dar socotelile de-acasă nu se potrivesc niciodată cu cele din târg, așa zice românul!

Și pentru că am vorbit de noile promovate, să le felicităm pe handbalistele de la Dacia Mioveni și pe antrenorii Covaciu și Gheorghe, pentru că au construit o echipă cu un stil de joc apreciat de mulți specialiști din handbalul românesc. Însă meciul se joacă pe goluri și Dacia Mioveni trebuie să-și măsoare bine pașii, ca să scape de retrogradare, ba chiar și de turneul de rămânere în Ligă. Sincer, Dacia are motorul necesar să față facă rigorilor din Liga Mare, printre piesele de bază numărându-se Alexandra Georgescu, golgetera Ligii Florilor, Alexandra Banciu, Tomescu Cintya, Anca Onicaș, Boian Cristina…

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*