Rara avis

După scandalul Michel Platini de la UEFA, lucrurile păreau să se liniștească și competițiile să se desfășoare într-un climat favorabil. Aceste întreceri, denumite pompos ”Liga Campionilor” și ”Europa League”, nu reprezintă decât o industrie din care se poate profita din plin din punct de vedere financiar. În loc să apară în Liga Campionilor numai echipe campioane ale țărilor europene, apar și alte echipe situate pe primele locuri din clasamentele finale ale campionatelor puternice. De aceea apar diferențieri între echipele participante. De exemplu, o echipă campioană trebuie să dispute patru tururi preliminare pentru a putea pătrunde în grupe, în timp ce o echipă clasată pe locul al patrulea din Spania sau Anglia accede direct în grupe.

În această situație s-a aflat echipa campioană a României care, după ce a trecut de trei tururi preliminare, a trebuit să se mulțumească cu a doua competiție europeană, ”Europa League”, în timp ce FCSB a ratat pătrunderea în grupe.

Peste patru zile echipa României va înfurnta Spania în preliminariile campionatului european. 19 jucători din totalul de 24 sunt jucători care activează în străinătate, ceea ce dă măsura valorii campionatului nostru.

Mă întreb cât timp mai trebuie tolerat arbitrul Sebastian Colțescu, acest impertinent care își bate joc de noțiunea de fotbal. El a decimat echipa CFR Cluj în partida cu Astra, enervând pe toată lumea cu deciziile anapoda pe care le-a luat. Degeaba CFR Cluj a mai făcut două achiziții, Golofca și Pașcanu, dacă nu este lăsată să joace.

Pentru FCSB, în schimb, s-au deschis toate ușile pentru a obține în sfârșit o victorie. Academica Clinceni a obținut un nesperat rezultat de egalitate la Botoșani. Universitatea Craiova a învins în deplasare echipa FC Voluntari, care alunecă tot mai mult spre tenebrele ligii a doua. Gaz Metan Mediaș este noul lider al campionatului și calificarea în play-off este aproape sigură.

În liga a doua, lider este nou promovata Turris Oltul Turnu Măgurele, urmată de Gloria Buzău și UTA. Echipa arădeană a învins la un scor concludent ultima clasată, Sportul Snagov, chiar dacă nu s-a prea omorât cu firea în repriza a doua.

Ripensia a devenit o specialistă a ultimelor minute de joc, obținând punct sau puncte. Rezultatul de egalitate al lui ASU Politehnica de pe teren propriu l-a determinat pe antrenorul Cosmin Petruescu să-și prezinte demisia. Suspect de repede, după câteva ore, a fost numit antrenor al echipei Radu Mugur Gușatu.

Neașteptat de slab se prezintă ”U” Cluj, care a ajuns la a treia înfrângere în cinci etape. De această situație poate profita UTA, care o va întâlni în etapa viitoare.

În liga a treia, Ghiroda a realizat maximum de puncte. Să fie o candidată pentru promovare? Echipele arădene au evoluții modeste, echipa din Cermei fiind învinsă chiar pe teren propriu. Un rezultat bun a obținut ACS Dumbrăvița în disputa de la Chișineu Criș, reușind câștigarea unui punct.

 

The post Rara avis appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*