Răsturnare de scor prin bălți, calificare în dauna liderului: CSC Ghiroda și Giarmata Vii – CSC Dumbrăviţa 4-2 (0-1). Și ce frumos e cu spectatori! FOTO 30+, declarații Bura, Bălu

Neînvinse în campionatul Seriei 8 din Liga 3, timișenele cu absențe s-au aliniat astăzi de la ora 14:30 în turul 3 al Cupei României, iar dacă albastru-galbenii joacă pe teren propriu în această fază a treia a competiției eliminatorii, atunci și merg mai departe, caz valabil pentru cel de-al doilea sezon la rând. Au fost însă nevoiți să întoarcă scorul după pauză, când au înscris de 4 ori prin bălțile de pe ”Emilian Pavel”, administrând alb-verzilor întâiul eșec din campania 2020-2021: CSC Ghiroda și Giarmata Vii – CSC Dumbrăviţa 4-2 (0-1).

Anul trecut, în august 2019, CSC Ghiroda și Giarmata Vii a eliminat-o categoric din turul 3 al Cupei României pe ACS Poli, pe-atunci retrogradată din Liga 2, revanșându-se cu 6-1 pentru eliminarea suferită cu încă un an înainte tot în faza a III-a și tot pe ”Emilian Pavel”, atunci cu CSM Lugoj mai precisă la lovituri de departajare: 3-4.

Astăzi, fără mai mulţi componenți, ca de exemplu portarul Victor Gîrlea – suspendat pentru cartonaşul roşu primit în etapa trecută la Arad, Lucian Simedru, Mircea Stupu, Răzvan Ghinescu, Raul Volosciuc și Vlad Bîte, elevii lui Vlad Bura au răsturnat situația în repriza secundă, reuşind intrarea în turul 4, în care anul trecut cedau acasă Ripensiei cu 1-3.

Liderul din Dumbrăvița a avut la rândul său câteva indisponibilităţi, pe Octavian Drăghici, Laurenţiu Telescu sau Costel Zurbagiu, alb-verzi cu gândul și la reprezentația acasă de vineri de la mijlocul turului în C8, duel al neînvinselor în campionat de pe primele două locuri, cu CS Șoimii Lipova. 

Pe un teren îmbibat cu apă, care a îngreunat jocul bănățenelor, CSC Dumbrăvița a abordat disputa eliminatorie cu o mai mare implicare ofensivă, dominând prima repriză dar cu greu reuşind un singur gol, răsplată a eforturilor cu 5 minute înainte de pauză, prin Adrian Ștefan, cu un şut centrare de pe flancul drept, din apropierea colţului terenului. Mingea lua o traiectorie curioasă şi intra spre vinclu la colţul lung: 0-1.

La reluare, antrenorul Vlad Bura a efectuat patru schimbări inspirate, care au înviorat jocul localnicilor şi tot patru au fost și golurile ”albaștrilor” care sâmbătă vor primi în C8 vizita nou-promovaților din Periam. Primul, în minutul 47, după o centrare perfectă a lui Ciobanu, Răzvan Pițigoi înscriind cu dreptul de la 8 metri, sub transversală.

Avea să fie 2-1 în minutul 63, după un șut cu pământul al lui Cosmin Mancaș de la 10 metri lateral stânga. Scor dublat în ultimele 10 minute, mai întâi Pădurariu marcând cu capul, după ce portarul a respins în primă instanță șutul lui Kayondo de la 14 metri: 3-1.

Peste doar patru minute oaspeţii au redus din diferenţă prin voleul lui Andrei Precup din careul mare, la colţul opus, în stânga lui Mosoarcă… 3-2.

Încă o eventuală răsturnare de situație și alte reprize de prelungiri pentru fruntași, precum la Dudeștii Vechi? Nu.

Căci ultimul gol a fost marcat de gazde, 4-2, prin Kayondo în prelungiri (minutul 90+2), felicitat fiind de întreaga echipă. Fluierul final a adus mare bucurie în tabăra celor din Ghiroda şi puţinilor spectatori care au reuşit să vizioneze acest joc.

Dumbrăvițenii au ocazia revanșei tot luna aceasta, dar în campionat, în penultima rundă a turului, acasă pe 31 octombrie…

*

Ghiroda și Giarmata Vii: Octavian Mosoarcă – Rareş Mureșan, Cristian Bocşan, Flavius Vlădia, Cosmin Mancaş – Denis Ciobanu, Cosmin Saizu, Adrian Poparadu (cpt.) , Răzvan Piţigoi – Mahadi Kayondo, Samuel Costea.

Antrenor: Vlad Bura.

Au mai jucat: Gelu Velici, Cristian Pădurariu, Andrei Precup, Gabriel Andreca.

Pe bancă: Raul Golban, Denis Giurgiu, Cristian Grancea.  

CSC Dumbrăviţa: Robert Miklos – Mihai Udrea, Eduard Soare, Bogdan David, Dragoş Coroiu, Petrişor Jichici, Andrei Ştefan, Răzvan Andrei, Bogdan Ferţu, Andrei Mura, Marco Enciu (cpt).

Antrenor: Sorin Bălu.

Au mai jucat: Cristian Podină, Răzvan Rus, Alexandru Pituc, Andrei  Făgărășanu, Steven Chitescu.

Pe bancă: Mădălin Smaranda, Laurenţiu Telescu, Răzvan Morariu.

Au arbitrat: Cătălin George Roman –  Mădălin Bulgăraşu şi Ştefan Patrik Sandu (toţi trei din Timişoara). Delegat de joc Florin Oglindoiu (Drobeta Turnu Severin).

Vlad Bura (antrenor principal CSC Ghiroda și Giarmata Vii): ”A fost o victorie a echipei noastre, sunt foarte, foarte bucuros că băieții au reușit calificarea. A fost obiectivul clubului și cu siguranță așteptăm cu nerăbdare meciul cu o potențială divizionară B. Nu-mi doresc nici un adversar anume. oricine vine, vom încerca să ne facem jocul, așa cum încercăm la fiecare meci”.

– Terenul a fost cu multă apă… Cu siguranţă suntem o echipă care încercăm să pasăm… Având în vedere terenul foarte greu, am încercat să jucăm mai mult direct, mai ales în prima repriză, când am pierdut mai multe mingi foarte ușor. Dar, cu toate acestea, cred că jocul a fost unul destul de disputat, cu faze de poartă, și am mulțumit publicul prezent, pe unde au apucat. Sâmbătă ne aşteaptă un meci foarte greu şi ne dorim o nouă victorie”.

Sorin Bălu (antrenor principal CSC Dumbrăviţa): ”Eu spun că echipa noastră a făcut o primă repriză excelentă, în care a și condus pe tabela de marcaj. În repriza a doua am intrat inexplicabil ușor neconcentrați în teren, deși la pauză eu am cerut altceva. Din păcate, am început repriza a doua pot să spun de la 1-1, nu de la 1-0 pentru noi, după care am luat niște goluri pe greșeli de-ale noastre de poziționare, de marcaj şi iată-ne că în final am pierdut. Nu facem un caz din această înfrângere, pentru că nu Cupa este marele nostru obiectiv, deși nu aș vrea să caut scuze, datorită faptului că am pierdut. Venind aici în faţa dumneavoastră și spunând că așa am dorit noi să pierdem, nu, dar dacă mergeam cu jocul, cu golul, obţineam victoria şi era foarte bine. Repet  şi  interesele, nu Cupa este obiectivul nostru, ci campionatul. Dar vreau să felicit gazdele, au obținut victoria! E meritată după aspectul jocului din repriza a doua. Paradoxal, băieții mei au făcut o primă repriză foarte bună, au avut o atitudine extraordinară. Au pus și în practică câteva trasee de atac pe care noi le antrenăm în ciclul săptămânal. Am şi fructificat unul dintre ele. Însă în repriza a doua s-a văzut lipsa ritmului la anumiți jucători pe care i-am folosit noi astăzi…”

Programul din weekend în C8, ultimele rezultate – din etapa a IV-a și clasamentul, pe coloana datelor tehnice a secțiunii Fotbal; fotografii de Iosif Canea.

 

The post Răsturnare de scor prin bălți, calificare în dauna liderului: CSC Ghiroda și Giarmata Vii – CSC Dumbrăviţa 4-2 (0-1). Și ce frumos e cu spectatori! FOTO 30+, declarații Bura, Bălu appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*