Ratări, arbitri, dar a contat antrenamentul: ASU Poli Timișoara – Național Sebiș 2-0

După ACS Poli și cealaltă formație „alb-violetă” a Timișoarei a învins Sebișul în meci amical. ASU s-a impus cu 2-0 pe terenul din cartierul timișorean Plopi, unul destul de denivelat, dar – în general – bun pentru luna ianuarie.

Gazdele au deschis scorul chiar la prima fază a meciului, prin Krausz, care a trimis cu capul în poarta lui Poiană în urma unei lovituri libere. Sebișenii nu au acuzat șocul și au avut câteva ocazii importante, dar și două faze de penalty la Săulescu și un presupus henț al lui Bilia. Apoi, în urma unei erori defensive Dur-Bozoancă a intervenit salvator în două rânduri în fața lui Săulescu și Enciu. Repriza se putea încheia cu un nou gol pentru „alb-violeți”, dar sârbul Lazovic s-a încurcat în balon chiar în careul mic.  Pe o contră, Săulescu a fost blocat de același Dur-Bozoancă.

Scorul s-a majorat în favoarea trupei lui Bogdan Andone după aproape o oră de joc, când Mera a punctat cu capul din apropiere, fază la care elevii lui Cojocaru și Merșca au cerut fault în atac la fel de masivul Basic. Peste un minut, același Săulescu putea să reducă din diferență, dar de această dată s-a opus tânărul Borbei. Și Poștoarcă a irosit o situație importantă, astfel că partida s-a terminat cu scorul de 2-0.

Cum Dumitrache și Pintea sunt răciți, iar Mărgărit a avut un deces în familie și a fost învoit, sebișenii nu au putut alinia chiar două formule de joc, cum a fost cazul adversarilor lor. „Chiar dacă Poli se află la o fază superioară a pregătirii, cred că ne-am ridicat în multe momente ale jocului la nivelul ei și chiar peste. Din păcate, am ratat destul de mult, iar arbitrii ne-au refuzat două-trei penalty-uri și au validat golul doi al lui Mera, care a intrat cu tot cu Igor (n.a. Basic) în poartă. Dar, așa este în amicale, până la urmă e important că am făcut un antrenament bun, împotriva unei formații mai bine cotate decât a nostră și, dacă nu ar fi existat erorile mari de la goluri, poate am fi obținut și un rezultat pozitiv. De la următoarele amicale ne dorim să eliminăm aceste greșeli, dar și să imprimăm construcției noastre o viteză mai mare”, spune Călin Cojocaru, antrenor și manager la Național.

Luni, sebișenii fac vizita medicală la Arad, apoi își continuă pregătirea pe plan local. Miercuri, o întâlnesc pe Ripensia în amical, iar sâmbătă e rândul Crișului. De abia de pe 7 februarie, „alb-albaștrii” intră în regim de cantonament la baza sportivă „Crișana”.

 

Formații:

ASU Poli: Dur-Bozoancă – Motreanu, Scutaru, Bilia, Taub – Boloca, Krausz, Ignea – Sorescu, Lazovic, Schieb. Au mai jucat: Borbei – Giuricici, Bîte, Mera, Coadă, Gașpar, Fl. Lazea, Predescu, Poparadu, Teut, Ivanovic, Plămadă.

Național Sebiș: I. Poiană – Poștoarcă, Basic, Pîslaru, Siminic – Ruță, Sz. Veres  – Săulescu, Petculescu, Tătulea – Enciu. Au mai intrat: Dagău – Susanu, Cl. Veres, Deliman, Rugină și Moise.

FOTO: pressalert.ro

1
1

Articolul Ratări, arbitri, dar a contat antrenamentul: ASU Poli Timișoara – Național Sebiș 2-0 apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*