Război la Focșani, să ”mulțumim” Federației!

Cu câteva minute în urmă, galeriile echipelor de handbal Steaua și Dinamo au pus stăpânire, pentru câteva minute, pe Sala Vrancea din Focșani, dorindu-și o confruntare violentă, chiar între cele două semicercuri. Și starea de război a fost aproape să explodeze, pentru că, în câteva rânduri, suporterii Stelei au atacat fizic galeria alb-roșiilor. Ba i-au bombardat și cu câteva petarde, care au bubuit asurzitor. Văzând că situația se inflamează foarte tare, mai ales că între cele două grupuri rivale exista un sector de spectator neutri, în mare pericol, s-a dat semnalul de intervenție a jandarmilor – au reușit să înconjoare cele două grupuri și să le izoleze, fiind nevoiți să folosească bastoanele și gazelle lacrimogene.

Sala Vrancea a devenit un teatru de război, cu țipete, cu bătăi, cu un aer irespirabil, iar toate acestea grație Federației Române de Handbal, care a programat Final Four-ul Cupei României la handbal masculine într-o sală extrem de mica și într-un oraș liniștit, care n-avea nevoie de asemenea nebunie. Capacitatea sălii nu atinge 1500 de locuri pe scaune, mult prea puține, pentru cererile mari de bilete, mai ales pentru acest meci. Probabil că gazdele și-au dat seama că se va întâmpla ceva, pentru că au solicitat ajutorul jandarmilor de pe raza a trei județe.

Întrebăm Federația ce gând a mânat-o de a programat acest important turneu într-o sala așa de mica? Sigur, știam mersul prin gropi a comisiilor federale, de judecățile subiective ale Consiliului de Administrație, dar nu știam că oamenii din conducere au și inspirații proaste… Să dea Domnul ca să nu se fi întâmplat și răniri sau diverse accidente, pentru că Federația ar fi bună de plată. Ce primăvară nebună!

Ionel Pană

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*