Razie în Ploieşti şi în localităţile limitrofe

• Au participat sute de poliţişti, jandarmi şi reprezentanţi ai altor instituţii • Aproape 1.500 de persoane legitimate, peste o mie de autovehicule controlate • Printre cei sancţionaţi –
hoţi, beţivi şi persoane care au încălcat normele de prevenire a răspândirii coronavirusului

 

F. T.

Sâmbătă, 30 ianuarie, în intervalul orar 19:00-22:00, poliţiştii prahoveni au desfăşurat o acțiune tip razie, în municipiul Ploiești și zonele rurale limitrofe, având ca scop principal verificarea modului de respectare a prevederilor legale în vigoare, pentru prevenirea răspândirii infecției cu virusul Sars-Cov-2, asigurarea unui climat de ordine publică și siguranță rutieră, precum și prevenirea criminalității în toate formele ei.
La acțiune au fost angrenate aproximativ 400 de forțe de ordine, respectiv polițiști și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Prahova și Grupării Mobile de Jandarmi ,,Matei Basarab” Ploiești, precum și specialiști ai Direcției de Sănătate Publică, ai Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, ai Inspectoratului Teritorial de Muncă și ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Prahova.
Potrivit unui comunicat al IPJ Prahova, „în timpul acţiunii au fost legitimate 1350 de persoane și controlate 1152 de autovehicule, dintre care 17 mijloace de transport în comun, fiind totodată efectuat controlul corporal sumar asupra a 89 de persoane. De asemenea, au fost verificați 82 de agenți economici, dintre care 19 cazinouri și săli de joc.
Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 259 de sancțiuni contravenționale, atât pentru abateri la regimul rutier și abateri de la normele de conviețuire socială cât și pentru încălcarea normelor de prevenire a răspândirii virusului Sars-Cov-2, impuse pe durata stării de alertă. Valoarea sancțiunilor depășește 69.000 de lei, iar ca măsuri complementare au fost reținute 5 permise de conducere și 13 certificate de înmatriculare și 3 plăcuțe cu numere”.
Cu titlu exemplificativ, IPJ Prahova aminteşte că în timpul raziei, „un ploieştean în vârstă de 52 de ani a fost depistat de către polițiști, la scurt timp după comiterea unei infracțiuni de furt dintr-un supermarket din zona de sud a orașului. În urma administrării probatoriului, față de acesta a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, cercetările fiind continuate în vederea probării întregii activități infracționale. De asemenea, doi conducători auto au fost depistați la volan, deși se aflau sub influența băuturilor alcoolice, aparatul etilotest indicând valori de 0,34 și 0,25 mg/l alcool pur în aerul expirat. Aceștia au fost sancționați cu amendă în valoare totală de 1305 lei, fiindu-le reținut totodată și permisul de conducere pe o perioadă de 90 de zile”.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*