Razii rutiere la nivel național, abateri „cât cuprinde”!

În Prahova – şoferi care nu aveau dreptul de a se urca la volan

 

F. T.

În perioada 17 – 21 februarie 2021, sub coordonarea de specialitate a Direcției Rutiere, polițiștii din cadrul inspectoratelor judeţene au acţionat la nivel național pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, în special pentru prevenirea evenimentelor rutiere.
Potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei Române, „zilnic, peste 900 de polițiști rutieri au acționat în stradă, fiind verificate 51.711 autovehicule, dintre care 6.454 înmatriculate în alte state. Pentru neregulile constate, polițiștii au aplicat 32.360 de sancțiuni contravenționale, 27.890 dintre acestea fiind pentru nerespectarea legislației rutiere. (…)
La sus-amintita acţiune au participat şi forţe din cadrul
Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova, context în care au fost depistaţi nenumăraţi şoferi care au încălcat normele legislaţiei rutiere.
Reprezentanţíi instituţíei ne-au oferit, cu titlu exemplificativ, şi câteva cazuri de încălcări ale prevederilor legislaţiei. Amintim numai două:
„În data de 18 februarie a.c, agenţi din cadrul Poliţiei Municipale Câmpina au oprit un autoturism care se deplasa pe strada Zorilor din localitate. În urma verificărilor, a reieşit că şoferul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Pe cale de consecinţă, bărbatului i-a fost întocmit dosar penal”.
Celălalt caz: În aceeaşi zi, angajaţi ai Biroului Rutier Ploieşti au cercetat circumstanţele producerii unui accident rutier în care au fost implicate două autoturisme. La locul incidentului – Şoseaua Vestului, din municipiu – a fost găsit numai conducătorul unuia dintre autoturismele angrenate în eveniment şi pasagerul din cel de-al doilea autoturism. Nu însă şi şoferul!
„Acesta din urmă a fost însă identificat la scurt timp, în persoana unui bărbat în vârstă de 31 de ani, care a refuzat atât testarea cu aparatul etilotest, cât şi recoltarea de probe biologice. În urma extinderii cercetărilor, a rezultat că acesta avea permisul de conducere anulat. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de «conducerea unui vehicul fără permis de conducere» şi «refuzul prelevării de probe biologice de sânge»” (comunicat IPJ Prahova).

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*