Reamenajare, cu bani europeni! Primăria Lugoj caută fonduri externe, pentru înfrumusețarea zonei centrale

Primăria Lugoj a anunțat că va demara procedurile pentru accesarea de fonduri europene pentru continuarea lucrărilor de reabilitare a centrului pietonal al Lugojului, secțiunea din strada Mocioni cuprinsă între Farmacia 24 și Stația CFR.
Prin realizarea acestui proiect se dorește revitalizarea vadului comercial din zonă, care este în declin de câțiva ani. În prezent se lucrează la întocmirea proiectului.

“Avem în vedere reabilitarea întregii zone pietonale, care include strada Mocioni. În momentul de față este în lucru primul tronson, iar pe agenda de anul viitor vom include și următoarele tronsoane, pentru care sperăm să obținem finanțare europeană, așa cum au reușit alte orașe. Prin aceste proiecte sperăm să avem o zonă demnă de un oraș european”, a precizat Claudiu Buciu, primarul Lugojului.

Reabilitarea zonei centrale a Lugojului a început la sfârșitul verii, cu o întârziere de câteva săptămâni, pe primul tronson al străzii Mocioni, cuprins între ceasul electric și Hotelul Dacia.

Fosta ad­mi­ni­s­tra­ție a promis că lucrările propuse inițial, în valoare de 4,8 milioane de lei, vor fi terminate la începutul acestui an. După alegerile locale, noua conducere a Primăriei Lugoj a decis modificarea proiectului, motivul fiind legat de constatarea unor soluții greșite de amenajare și lipsa din proiect a refacerii rețelelor de utilități din subteran.

Pentru a fi evitată o intervenție ulterioară în vederea modernizării rețelelor de apă-canal sau introducerea cablurilor electrice în subteran, a fost solicitată o modificare de proiect, care ar trebui prezentată până în martie, urmând ca lucrările să fie reluate.

În prima fază vor fi înlocuite țevile vechi de apă și vor fi montate branșamentele la noua rețea, lucrările fiind atribuite societăți Meridian 22. Conducta de alimentare cu gaz trebuie dusă la adâncimea de cel puțin 80 cm, iar pavajul din beton amprentat, din proiectul inițial, va fi înlocuit cu un paviment din plăci de granit.

Partea de amenajare urbană, inclusiv montarea unui sisteme de jeturi de apă la nivelul pavajului și plantarea unor noi stâlpi de iluminat, aparține firmei Eldiclau, din Craiova.

Articolul Reamenajare, cu bani europeni! Primăria Lugoj caută fonduri externe, pentru înfrumusețarea zonei centrale apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*