Reciclăm și câștigăm! Concurs pe tema protejării mediului, la Școala Gimnazială Nr. 4

Concursul “Reciclăm şi câştigăm”, din cadrul campaniei de informare şi conștientizare ”Colectarea separată a deşeurilor, obligaţie legală” organizat de Retim Ecologic Service SA și ADID Timiș s-a desfăşurat la Şcoala Gimnazială Nr. 4 Lugoj sub o formă inedită, utilizând aplicaţia Kahoot.

Elevii s-au conectat cu propriile telefoane, iar apoi au avut de răspuns la întrebări legate de colectarea selectivă a deşeurilor. La finalul testului s-a afişat pe ecran podiumul cu numele participanţilor clasați pe primele trei locuri. Toţi participanţii au primit premii.

În cadrul competiției, școlarii au aflat despre colectarea selectivă că reprezintă una dintre etapele reciclării, împreună cu separarea și procesarea unora dintre componentele deșeurilor. Practic, aproape toate materialele ce compun deșeurile se pot recicla, dacă suntem atenți la modul în care facem acest lucru: hârtia, sticlă, plasticul, aluminiul, metalul sau lemnul. Procesul de separare este extrem de simplu și presupune disciplină și atenție. Trebuie respectat un cod universal de culori după care toată lumea se ghidează. În funcție de echipamentele disponibile, colectarea separată se realizează cu succes și ajută reciclatorul final să obțină maximul de beneficii din acest proces.

În județul Timiș, colectarea separată a deșeurilor se realizează pe trei fracții, astfel: pubela galbenă/sacul galben este pentru hârtie, carton, plastic și metal; clopotul verde e pentru sticlă, iar pubela neagră pentru deșeurile menajere.

Practicat la nivel mondial, procesul de colectare  separată ne-ar putea oferi un mediu înconjurător mult mai curat, dar ar ajuta și la conservarea resurselor naturale pentru folosul generațiilor următoare.

Articolul Reciclăm și câștigăm! Concurs pe tema protejării mediului, la Școala Gimnazială Nr. 4 apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*