Recital sustinut de elevii Scolii Gimnaziale de Muzica „Filaret Barbu” din Lugoj, la cea de-a VI-a editie a Colocviului National de Folclor „Sabin V. Dragoi”

Scoala Gimnaziala din Belint a gazduit duminica, cea de-a VI-a editie a Colocviului National de Folclor „Sabin V. Dragoi”.Dupa alocutiunile, prezentarile revistelor literar-culturale din spatiul banatean, lansarile de carte si comunicarile stiintifice ale diverselor personalitati din domeniul folclorului literar si muzical, elevii Scolii Gimnaziale de Muzica „Filaret Barbu” din Lugoj au oferit un recital vocal-instrumental. Aceasta actiune face parte din proiectul „Pianina calatoare”, initiat de directorul scolii, prof. Liliana Bidiviu si prof. dr. Constantin-Tufan Stan, cel care a si facut o serie de eforturi laudabile, cu scopul de a obtine o pianina digitala din partea Rotary Club. Scopul acestor deplasari tematice in diferite scoli din mediul rural si urban este tocmai acela de a promova muzica, un adevarat tezaur al spatiului banatean si nu numai. Artistii care au incantat publicul prezent la aceasta intalnire sunt urmatorii:
– Alexandru MOT – pian, clasa a II-a (prof. Raluca MICLAUS)
– Ana BALTARETU – pian, clasa a IV-a (prof. Ramona CRINA)
– Patricia ROSCA – pian, clasa a IV-a (prof. Ramona CRINA)
– Evelyn BORDEA – vioara, clasa a V-a (prof. Lavinia FURDUI)
– Andrei BECHERU – vioara, clasa a V-a (prof. Remus LATA)
– Andrei BERLO – vioara, clasa a V-a (prof. Valentina VASILIU)
– Ana-Ilinca PFEIFFER – pian, clasa a VI-a (prof. dr. Constantin-T. STAN)
– Eusebiu-Thomas FLOREA – pian, clasa a VII-a (prof. Andreia FLOREA)
– Alexandra Marcelina SZILAGHI – vioara, clasa a VIII-a (prof. Valentina VASILIU)
– Prof. Lavinia FURDUI – vioara
– Prof. drd. Darius IORDANESCU – bariton, cadru didactic asociat al Facultatii de Muzica si Teatru din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara.

FOTO: Adriana Weimer​

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*