Recuperează apartamentul părinților din Lugoj: amenajează-l în TREI pași simpli și bucură-te de el!

În secolul XXI, când apartamentele au ajuns să fie atât de scumpe, o locuință moștenită de la părinți este o binecuvântare. Așadar, dacă te numeri printre puținii norocoșii care se pot bucura de o astfel de proprietate, nu mai pierde vremea, apucă-te de amenajat și transform-o în casa visurilor tale. Află încă de la început că bugetul de care ai nevoie crește sau scade în funcție de dorințele și pretențiile tale. În concluzie, TU ești singurul care stabilește câți bani scoate din buzunar pentru această investiție.

Descoperă cei TREI pași care o să te ajute să transformi apartamentul părinților tăi

Înainte de toate, fă-ți un plan! Nu începe amenajările până ce nu știi foarte bine ce ai de făcut. Trece pe o listă lucrurile prioritare de schimbat și, abia apoi, începe transformarea propriu-zisă. În continuare, află cele TREI lucruri pe care trebuie să le înlocuiești dacă vrei ca apartamentul tău să arate modern:

  • Caloriferele – deși pot părea nesemnificative, află că nu sunt deloc așa. Potrivit designerilor de interior, acestea joacă un rol extrem de important, pentru că un model vechi va da impresia de casă bătrânească, însă, niște calorifere decorative vor schimba cu totul înfățișarea zonelor în care sunt poziționate. Așadar, scapă de cele existente și achiziționează unele noi!
  • Pardoseala – dacă ești un copil norocos și părinții s-au ocupat deja de asta, ai scăpat de una dintre cheltuieli. Dacă nu, este musai să faci schimbarea. În funcție de ce ai pe jos în acest moment, va trebui să îmbunătățești sau să înlocuiești. În caz că este un parchet vechi, din lemn adevărat, nu îl arunca, încearcă să îl recondiționezi, fiindcă o asemenea calitatea va fi greu de găsit. Iar potrivit specialiștilor, să știi că nu este obligatoriu să pui același tip de pardoseală în toată locuința. Ba dimpotrivă, chiar este indicat ca în bucătărie și baie să existe gresie, iar în restul încăperilor parchet. Pentru un plus de stil, poți adăuga și câteva covoare chic care să contribuie la aspectul final.

 

  • Geamurile – ramele de lemn nu mai sunt deloc la modă, așadar înlocuiește-le cu unele de termopan. Dacă vrei ca apartamentul tău să aibă mai multă originalitate, nu îți pune albe. Acum, companiile din domeniu au o gamă largă de culori și chiar texturi care se aseamănă cu lemnul. În caz că ai și balcon, îl poți lăsa fără geamuri, pentru că astfel îl vei putea compara cu o mică grădină – gândește-te cum e să ieși și să citești o carte în timp ce respiri aer proaspăt 

 

Acestea sunt cele trei lucruri esențiale de înlocuit, însă amenajarea nu ar trebui să se oprească aici. Ar fi bine să reîmprospătezi și culoarea pereților, iar dacă mobila este veche, schimb-o sau recondiționeaz-o. De asemenea, pentru rezultatul final, gândește-te la câteva accesorii care să atragă privirile musafirilor și care să îți creeze o stare de bine în fiecare zi. De exemplu, poți opta pentru câteva oglinzi, mai multe lumânări și câteva tablouri interesante.

Sursă foto: Shutterstock.com

Articolul Recuperează apartamentul părinților din Lugoj: amenajează-l în TREI pași simpli și bucură-te de el! apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*