Rednic obține primul succes pe banca Viitorului chiar înainte de deplasarea de la Arad: Olandezul Luckassen pare principala amenințare pentru poarta UTA-ei!

Liga 1 s-a „dezghețat” cu restanța din cadrul etapei cu numărul 12, dintre Viitorul și FC Hermannstadt. La Ovidiu, constănțenii au câștigat primul meci cu Mircea Rednic pe bancă, chiar înainte de vizita de la Arad.

Juniorul Sibiului, Raul Opruț a deschis tabela după 19 minute, reluând în plasă o minge ce a mers ca la biliard în careul gazdelor, dar Viitorul a răspuns până la pauză. Fotbaliștii de culoare ai trupei de pe Litoral, Ely Fernandes și Luckassen au produs reușita din minutul 37, cu olandezul de origine ghaneză  ce a reluat din apropiere în plasă. Partida a rămas deschisă oricărui rezultat după pauză, dar Viitorul a fost cea care a pus mâna pe toate punctele. Cu 6  minute înainte de final, a fost rândul lui Luckassen să paseze pentru Ciobanu care a trimis în vinclu din 14 metri.

Singura mutare a iernii a Viitorului, atacantul naționalei Letoniei, Valerijs Sabala, nu a fost debutat de Mircea Rednic, care a analizat astfel succesul de azi: „Cred că e o victorie meritată, ținând cont de ocaziile pe care le-am avut. Am a vut în fața noastră un portar foarte bun. Noi pe toți îi facem mari. Aveam nevoie de victoria asta, am văzut descătușare în vestiar. E o perioadă în care trebuie să ai și puțin noroc. Luckassen a făcut cel mai bun meci de când sunt eu aici. Luana (n.a. Rednic, fiica antrenorului lui Viitorul) l-a adus în România, din liga a doua olandeză. El are nevoie de meciuri, e un un jucător bun de echipă. Creează ocazii, pasează pentru cei din spate. Mai aveam un pic și cădeam sub bancă până a tras Ciobanu. Mă bucur mult pentru el. Nu prea a fost constant în ultima perioadă, dar e un jucător cu mare calitate”.

Viitorul (4-3-3): Cojocaru – Benzar, Dobrosavlevici, Ghiță, De Nooijer – Ciobanu (90 Mladen), Artean, C. Matei (68 Dussaut) – Ely Fernandes (68 Mățan), Luckassen, G. Ganea (78 Andonache)

Cu victoria de astăzi, Viitorul urcă pe loc de play-off și, practic, încheie sezonul regulat pe locul 6. Vineri, la ora 17, constănțenii joacă la Arad, pe arena „Francics Neuman” cu UTA, care are acum trei puncte în spate.

Clasamentul turului

0
0

Articolul Rednic obține primul succes pe banca Viitorului chiar înainte de deplasarea de la Arad: Olandezul Luckassen pare principala amenințare pentru poarta UTA-ei! apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*