„Regele” s-a întors și are meci cu UTA: „O echipă puternică, greu de desfăcut!” Ce a mai spus Hagi despre arădenii Petre și Purece și obiectivul Farului?

Poate cel mai mare fotbalist român din toate timpurile și-a încheiat anul sabatic. Gheorghe Hagi și-a reluat atribuțiile de antrenor principal la Viitorul, căruia i-a adăugat brandul Farul, pentru a implica total în proiect autoritățile locale și județene constănțenii, dar și fanii de la malul mării. În perioada de pregătire, „Regele” a încercat să-și (re)implemeteze ideile tactice, capitol la care teamul de la Ovidiu a suferit stagiunea trecută cu Ruben de la Barrera, Mircea Rednic și chiar Cătălin Anghel pe bancă.

„Mentalitate de câștigători, dobrogenii și constănțenii vor susține acest club”

Acum marca Farul are prestanța și sigiliul fotbalistic al lui Hagi, într-o combinație ce poate deveni letală pentru adversarii din Liga 1. „Mă bucur mult că am revenit acolo unde cred că îmi era locul. Cu toții sper să facem un an foarte bun, să avem succes. O să muncim pentru acest lucru și sperăm să realizăm victorii foarte multe, să facem performanță în acest an, să fim una din echipele care o să joace un fotbal foarte bun. Așa cum mă știiți, cu multă personalitate, vreau ca echipa mea să dicteze ritmul și intensitatea jocului. Avem nevoie de talent și personalitate în teren și – bineînțeles – rezultate, pentru că cu ele rămâi. Ar trebui să avem o mentalitate de învingători, să ne placă să câștigăm cât mai multe meciuri pentru că victoria aduce bucurie, aduce fericire. Suntem încă la început, după evenimentul care s-a întâmplat în această vară, unirea celor două cluburi. Acum cred că dobrogenii și constănțenii, cu toții împreună, vor susține acest club, care sper să ajungă printre cele mai bine organizate din România. Aș vrea să ducem  acest proiect la un nivel foarte ridicat”, a spus liderul „Generației de Aur” în debutul conferinței de presă susținută astăzi.

„Balint, un antrenor foarte disciplinat”

Farul lui Hagi va debuta duminică (ora 18,30) la Arad, cu UTA, echipă cu care s-a bătut în play-outul Ligii 1 anul trecut și căreia i-a luat locul la primul baraj de calificare în Conference League, cu Chindia. „Începem cu o deplasare la o echipă care s-a comportat foarte bine anul trecut. O echipă puternică, cu un antrenor foarte disciplinat, foarte bine organizat. E greu să o desfaci pe UTA, e greu să câștigi împotriva ei, dar mergem cu gândul și cu obiectivul de a ne întoarce la Constanța cu un rezultat pozitiv și mai ales să încercăm să câștigăm”, a spus „principalul” constănțenilor despre adversarul de duminică.

„Echipa nu stă în cei 5 jucători plecați la Olimpiadă, nu-mi plac alibiurile!”

Trupa de pe Litoral pleacă fătă 7 jucători spre Arad, cei cinci fotbaliști care au plecat la Tokyo (Aioani, Boboc, Ciobanu, Ganea și Ghiță) și doi accidentați, mijlocașii Artean și Casas. „Din păcate, ambii s-au accidentat la sfârșit de pregătire, sperăm să revină și ei cât mai repede, într-o lună. Artean mai repede, Casap după o lună și să ne întregim lotul pe parcurs.În ceea ce-i privește pe restul de cinci fotbaliști plecați la Olimpiadă, prioritatea numărul unu este echipa națională întotdeauna. Cei care am jucat acolo cred că asta sau cel puțin la mine s-a văzut acest lucru. Chiar dacă a trebuit să lăsăm un număr important de jucători la lot, să nu uităm că vorbim despre un eveniment important Olimpiada. E o șansă unică pentru jucătorii care ajung acolo. O să aibă o trăire și un sentiment aparte, o să-și  aducă aminte peste ani despre acest eveniment. Sper să joace bine și să facă rezultate bune. Aceasta a fost linia clubului nostru, mai ales că echipa nu stă în cei cinci jucători de la Olimpiadă. Sub nici o formă, echipa are un lot de 20 și ceva de jucători, așa că asta cu a slăbi echipa e un alibi și mie nu-mi plac alibiurile. Din toată inima le doresc să aibă succes, mi-aș dori ca jucătorii noștri să fie protagoniștii, să facă meciuri foarte bune. Le urez tuturor baftă”, a mai transmis Hagi.

Se poate bate Farul pentru locurile fruntașe?  „Plecăm de la zero,  toate avem șanse noastre”

Întrebat dacă echipa sa se poate bate din nou pentru primele locuri, fostul mare fotbalist a afirmat: „Toate echipele pleacă de la zero, toate avem șansele noastre. Vom vedea pe parcurs, nu putem vorbi înainte să înceapă un lucru care e favorită, care e cea mai bună, care va câștiga. Să o facă cine dorește, din punctul meu de vedere nimic nu se știe în momentul de față. Dar, eu știu un singur lucru, campania de vară și mă refer la plecări și veniri, toate echipele o face foarte bine. Toate sunt întărite, toate au loturi foarte bune. Acum să vedem când o să înceapă campionatul, vedem care a făcut bine, care n-a făcut bine și bineînțeles că până în septembrie mai e timp ca fiecare să își dea seama unde are nevoie să completeze. Eu știu un singur lucru, va fi foarte greu pentru toate echipele.  În ceea ce ne privește, a fost o pregătire bună la munte, ne-am simțit și ne-am pregătit foarte bine. Până în septembrie vrem să ne completăm lotul, să ne facem un lot foarte bun cu care să abordăm acest an și, bineînțeles, să dezvoltăm proiectul făcut pe următorii cinci ani. Trebuie să construim o echipă cu o mentalitate foarte bună, cu un joc foarte bun. Suntem în perioada în care, cred eu că, cuvântul cel mai bun e acela de a construi o echipă competitivă, care să facă suporterii constănțeni mândrii de Farul. Iar obiectivul meu e să fac echipa să joace un fotbal bun, să aducă lumea la stadion, dar și să fim pragmatici, căci trebuie să câștigăm meciuri”.

„Filozofia clubului nostru a rămas promovarea de jucătorilor tineri”

Ca în fiecare an, lotul echipei din Liga 1 a fost împrospătat cu tinere produse de la fabrica de fotbaliști, Academia Gheorghe Hagi. „S-au antrenat cu noi și copii de 16-17 ani, eu cred că o să vedeți și titulari dintre ei.  Suntem obligați să jucăm cu cel puțin unul, dar nu o să ținem cont de aceste reguli. Celora care merită o să încercăm să le dăm șansa și oportunitatea să joace, de ce nu? Filozofia clubului nostru a rămas promovarea de jucători, să le dăm spații celor tineri, pentru că suntem cea mai bună Academie din România. Chiar dacă am pierdut o finală (1-2 cu Csikszereda Miercurea Ciuc), dar am jucat încă una și am câștigat-o (la Under 17, 5-1 chiar contra UTA-ei). Adică avem tineri foarte buni care fac performanță. Nu contează vârsta, contează valoarea unui tânăr,  întotdeauna nu creăm o presiune pe termen scurt. Dar, în general, cei cu experiență trebuie să ducă greul și cei tineri să vină în timp să ne ajute, să devină mai buni și să facă față la intensitatea jocului de primă ligă”, a fost remarca lui Hagi.

Le dă credit arădenilor Petre și Purece: „Avem răbdare cu ei”

Probabil, Farul va avea în lotul pe care îl va deplasa în Vest singurii fotbaliști arădeni care ar putea apărea pe teren duminică. Ambii au jucat și la UTA, Florin Purece în urmă cu aproape un deceniu, iar Adi Petre tocmai s-a despărțit de echipa lui Laszlo Balint. „Din păcate ne-am dorit să îi aducem mai devreme, dar s-a întârziat. Petre, Jefte Betancor și Purece sunt puțin în urmă, dar încercăm să-i aducem într-o stare foarte bună. Avem răbdare cu ei la început, până să ajungă la o formă fizică bună. Din septembrie, eu cred că echipa va arăta foarte bine, suntem doar de câteva săptămâni împreună. Au fost schimbări destul de multe în această vară, dar sunt optimist văzându-i pe elevii mei, lucrând cu ei. Suntem pe drumul cel bun și cred că vor veni la formă foarte bună. Larie a venit și el, Romario Pires arată și el bine, dar trebuie să se adapteze la jocul nostru. Așa că așteptăm ca noile achiziții să se adapteze și împreună să facem o treabă foarte bună”, a concluzionat Gică Hagi.

UTA – Farul din cadrul primei runde a ediției 2021-2022 a Ligii 1 va avea loc duminică, de la ora 18,30, pe arena „Francisc Neuman”. Capacitatea maximă la acest meci este de 5500 de spectatori, printre ei anunțându-se și aproximativ 150 de suporteri ai constănțenilor.

0
0

Articolul „Regele” s-a întors și are meci cu UTA: „O echipă puternică, greu de desfăcut!” Ce a mai spus Hagi despre arădenii Petre și Purece și obiectivul Farului? apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*