Reguli stricte și dezinfecție! Consultațiile în ambulatoriul spitalului au loc la un interval minim de 30 de minute

Deși Spitalul Municipal din Lugoj face parte din spitalele de suport pentru pacienții testați pozitiv sau suspecți cu noul coronavirus, activitatea de consult în ambulatorii și internările în zonele non Co Vid continuă.
Singura diferență este dată de măsurile de triaj epidemiologic, testare și dezinfecție, care fac procesul medical mai anevoios.

”În condițiile specifice de pandemie, nu putem consulta decât un pacient la 30 de minute, pentru că după fiecare consult, trebuie făcută dezinfecția spațiului din ambulator, iar asta cere timp. De aceea am apelat la sistemul cu programare prealabilă, cu cel puțin o zi înainte, pentru că aceste programări se fac la ore fixe, din 30 în 30 de minute. Acest lucru este valabil atât în cazul consul­ta­țiilor în ambulator, cât și în ceea ce privește serviciul de radiologie și imagistică medicală. Apelăm la înțelegere, pentru că, în condițiile date, toate măsurile de protecție necesită mai mult timp, iar dacă uneori telefonul este ocupat, asta se datorează faptului că avem multe apeluri”, ne-a declarat dr. Oana Rîurean, director medical al Spitalului Municipal din Lugoj.

O altă măsură specială privește internările, care se fac după consultul în ambulatoriu sau după primirea la urgențe. Înainte de internare, obligatoriu se face testul RT PCR și până la aflarea rezultatului, pacienții sunt ținuți în zona de izolare. În cazul unui rezultat negativ, ei pot fi transferați pentru internare și tratament în zonele non-Co Vid.

Tot în cadrul măsurilor speciale, reamintim triajul epidemiologic care se face la intrarea în spital. Monitorizarea temperaturii se face cu un termoscanner, iar în caz că un pacient are temperatura peste 37,3 grade, acesta este dus la CPU. Din fericire, niciun pacient care a apelat la consult în cadrul SML nu a avut, până acum, această problemă.

Dr. Rîurean mai spune că, în această perioadă, colaborarea cu medicii de familie, prin intermediul cărora au fost eliberate rețele prescrise, a fost una foarte bună.

Nu în ultimul rând, directorul medical al spitalului amintește lugojenilor că respectarea măsurilor de distanțare socială, portul măș­tilor și igiena strictă a mâinilor, sunt cele mai eficiente arme de combatere a răspândirii coronavirusului în comunitate.

Articolul Reguli stricte și dezinfecție! Consultațiile în ambulatoriul spitalului au loc la un interval minim de 30 de minute apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*