Reîncepe! Cu speranţa la calificare şi gândurile la… promovare

La mai bine de două luni distanță de la ultimul joc oficial, „lupii” revin pe gazon, într-o confruntare oficială, pentru meciul din optimile Cupei României, cu ACSM Politehnica Iași (astăzi, de la ora 19.00, pe „Ilie Oană”).
Pentru al doilea an consecutiv, echipa noastră a ajuns, în Cupa României, la momentul în care înfruntă o formație de prim eșalon și, dincolo de miza dată de o calificare într-o fază superioară a competiției, partida cu ACSM Politehnica Iași este, pentru Viorel Moldovan, și un bun reper pentru a vedea unde se află elevii săi înaintea unui sezon de primăvară în care ținta principală o reprezintă calificarea în play-off, apoi, desigur, promovarea în primul eșalon. „Am avut o perioadă foarte bună de pregătire, în care am apreciat implicarea jucătorilor. Ne-am atins obiectivele, atât din punct de vedere al pregătirii fizice, cât și tehnico-tactic, avem o stare de spirit foarte bună, băieții au creat o atmosferă excelentă de lucru, iar asta mă bucură foarte mult”, a spus Viorel Moldovan, înainte de a prefața meciul dun această seară.

Pentru Moldovan începe, cu adevărat, presiunea

„Va fi un test interesant, vom avea ocazia să vedem și unde ne este nivelul în momentul de față, în perspectiva a ceea ce va urmă, și mă refer, aici, la jocurile de campionat. Chiar dacă întâlnim o echipă de prim eșalon, consider că avem potențialul necesar pentru a o elimina. I-am urmărit foarte atent în ultima perioadă, au avut anumite probleme, dar s-a schimbat antrenorul și am văzut că și jucătorii și-au schimbat un pic atitudinea. Au fotbaliști de calitate, hai să spunem că pornesc cu prima șansă, dat fiind faptul că evoluează într-un eșalon superior, dar noi suntem încrezători că vom reuși să facem un joc bun și să-i eliminăm. Cupa este competiția surprizelor și avem ambiția să eliminăm o echipă de primă ligă și să mergem, astfel, mai departe”, a adăugat tehnicianul „galben-albaștrilor”. La rândul său, unul dintre cei mai experimentați jucători ai formației ploieștene, atacantul Vasile Buhăescu, speră ca „lupii” să-și continue parcursul în Cupa României. „Va fi un meci greu, fără discuții. Politehnica pleacă din postura favoritei, pentru că este echipa care joacă în primul eșalon, dar noi ne dorim să ne calificăm și sper să reușim asta! Cupa României este, așa cum se știe, competiția surprizelor, și vrem să mergem cât mai departe, de ce nu să ajungem chiar în finală!”, a spus Vasile Buhăescu.
Pentru meciul de astăzi, împotriva ”lanternei roșii” din Liga I, „lupii” au intrat, de ieri, în cantonament. Confruntarea va începe la ora 19.00 și va fi condusă de către o brigadă alcătuită din Rareș George Vidican (Satu Mare) – Ciprian Danșa (Satu Mare) și Doru Lucaciu (Cluj Napoca). Arbitru de rezervă va fi Andrei Florin Chivulete (București), iar observator Bogdan Zamfirescu (Botoșani).

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*